γιος Σούπερμαν bisexual
Φωτογραφία: DC
12|10|2021 13:46
SHARE
LGBTQI+

Bisexual ο νέος Superman -Ο γιος του Κλαρκ Κεντ και της Λόις Λέιν κάνει coming out


Ο γιος του Κλαρκ Κεντ, Τζον, ο οποίος πια φοράει τον εμβληματικό μανδύα του σούπερμαν αναμένεται να κάνει coming out ως bisexual.

Πρόκειται για μια ιστορική στιγμή για την εταιρία της DC Comics, με σκοπό να αυξήσει την ορατότητα της LGBTQI+ κοινότητας στις σελίδες των κόμικ. Ο Τζον Κεντ αναμένεται να αποκαλύψει τη σεξουαλικότητά του στις 9 Νοεμβρίου στο τεύχος «Superman: Son of Kal-El», όπου θα ξεκινήσει μια ρομαντική σχέση με τον ρεπόρτερ Τζέι Νακαμούρα -εδώ, να υπενθυμίσουμε ότι ο πατέρας του, Κλαρκ Κεντ, επίσης είχε ερωτευτεί μια ρεπόρτερ, δηλαδή τη μητέρα του, Λόις Λέιν.

Ο Τζον Κεντ φοράει πια τον μανδύα του Superman και είναι σημαντική απόφαση για την LGBTQI+ κοινότητα το γεγονός ότι είναι αμφιφυλόφιλος, καθώς έρχεται να σπάσει το στερεότυπο του μάτσο straight λευκού σούπερ ήρωα.

Τον Αύγουστο και ο Ρόμπιν, ο βοηθός του Μπάτμαν, έκανε coming out ως bisexual, ενώ μερικοί ακόμα LGBTQI+ χαρακτήρες κόμικ είναι οι Batwoman, η Χάρλεϊ Κουίν και ο Άλαν Σκοτ (aka ο πρώτος Green Lantern, ενώ από τη Marvel έχουμε τους Iceman, τη Miss America και τον Northstar -ένας από τους πρώτους ανοιχτά gay χαρακτήρας κόμικ, από το 1992.

DC
DC

«Πάντα πίστευα ότι όλοι χρειάζονται ήρωες και όλοι αξίζουν να δουν τον εαυτό τους στους ήρωές τους. Είμαι πολύ ευγνώμων που η DC και η Warner Bros μοιράζονται αυτήν την ιδέα. Το σύμβολο του Superman ήταν πάντα συνώνυμο της ελπίδας, της αλήθειας και της δικαιοσύνης. Σήμερα, το ίδιο σύμβολο εκπροσωπεί κάτι πολύ παραπάνω. Σήμερα, περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να δουν τον εαυτό τους στον πιο δυνατό χαρακτήρα που υπάρχει στα κόμικ» είπε ο Τομ Τέιλορ, ο οποίος έγραψε την ιστορία.

DC

Στο τεύχος, ο Τζον Κεντ θα βρει παρηγοριά στην αγκαλιά του Τζέι, όταν όλοι θα τον κατηγορήσουν άδικα για κάτι που δεν έχει κάνει.

SHARE