Τζέσικα Άλμπα
Φωτογραφία/Instagram
23|04|2024 14:53
SHARE
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΗΣ

Οι celebrities που τίμησαν την Παγκόσμια Ημέρα Γης προωθώντας τη βιωσιμότητα -Από την Τζέσικα Άλμπα έως την Πάμελα Άντερσον


Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο στις 22 Απριλίου γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Γης. Πρόκειται για έναν παγκόσμιο θεσμό που γιορτάζεται από το 1970 και έχει ως στόχο να αναδείξει τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος.

Τον θεσμό εμπνεύστηκε ο ακτιβιστής Τζον Μακ Κόνελ το 1969 σε ένα Συνέδριο της UNESCO στο Σαν Φρανσίσκο και οι πρώτες εκδηλώσεις σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ ξεκίνησαν στις 21 Μαρτίου την ίδια χρονιά.

Έκτοτε αρκετοί celebrities με ομιλίες τους προσπαθούν να ευαισθητοποιήσουν το κοινό για την Παγκόσμια Ημέρα Γης. Μάλιστα χθες αρκετοί δημοσίευσαν βίντεο και φωτογραφίες στα social media ώστε να δείξουν στους ακόλουθούς τους τη σημασία της προστασίας του πλανήτη σε μία εποχή που η κλιματική αλλαγή επιβάλλει την ανάγκη για βοήθεια του περιβάλλοντός.

Σάλμα Χάγιεκ

Η ηθοποιός Σάλμα Χάγιεκ δημοσίευσε ένα στόρι στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram στο οποίο φορώντας ένα πράσινο φόρεμα αγκαλιάζει ένα δέντρο και γράφει: «Χαρούμενη Ημέρα Γης, ας αγαπήσουμε και ας φροντίσουμε την Γη όπως τους εαυτούς μας».

Κένταλ Τζένερ

Το διάσημο μοντέλο Κέντελ Τζένερ δημοσίευσε στόρι για την Παγκόσμια Ημέρα Γης στέλνοντας το δικό της μήνυμα με αφορμή την τεκίλα της 818. «Χαρούμενη Ημέρα Γης! Από τις αγαύες που καλλιεργούμε, μέχρι την παραγωγή του μπουκαλιού μας, η 818 τονίζει τη σημασία της Γης σε ό,τι κάνουμε».

Ζόι Ντεσανέλ

Η ηθοποιός Ζόι Ντεσανέλ συμμετείχε επίσης στον εορτασμό της Ημέρας της Γης καθώς μοιράστηκε ένα βίντεο στο Instagram στο οποίο πόζαρε πίσω από ένα μεγάλο ανθισμένο φυτό.

Έλεν Ντε Τζένερις

Η παρουσιάστρια Έλεν Ντε Τζένερις δημοσίευσε μια εικονογράφηση της ίδιας φορώντας ένα μπλε πουκάμισο και μια ποδιά κήπου, περιτριγυρισμένη από πολύχρωμα λουλούδια, εξηγώντας πως πρόκειται να δωρίσει χρήματα ώστε να φυτευτούν 10.000 δένδρα.

Τζέσικα Άλμπα

Η Τζέσικα Άλμπα, δημοσίευσε μία σειρά φωτογραφιών αφιερωμένες στην Παγκόσμια Ημέρα Γης στις οποίες τη βλέπουμε να αγκαλιάζει ένα δέντρο χαμογελώντας, ενώ σε άλλο στιγμιότυπο βρίσκεται κάτω από ένα επιβλητικό ουράνιο τόξο.

Τέλος, η Πάμελα Άντερσον δημοσίευσε στον λογαριασμό της στο Twitter μία ανάρτηση στην οποία έγραφε: «Χαρούμενη Ημέρα Γης, για όλα τα είδη, μεγάλα ή μικρά». Μάλιστα η ηθοποιός πρόσφατα ανήρτησε στο Instagram βίντεό της στο οποίο εξυμνεί τα θετικά στοιχεία της φύσης.

SHARE