H Δανάη Μπάρκα
H Δανάη Μπάρκα/Φωτογραφία: danai_barka/instagram
INSTAGRAM

Δανάη Mπάρκα: Φωτογραφίζεται τόπλες στην πισίνα και στέλνει το δικό της μήνυμα –«Μπορώ να φοράω ό,τι θέλω»


Η Δανάη Μπάρκα θέλησε να στείλει ένα σημαντινό μήνυμα στους followers της.

Η παρουσιάστρια του Mega κάνει σχεδόν καθημερινά αναρτήσεις στο Instagram και μοιράζεται με τους διαδικτυακούς της φίλους τις σκέψεις της, αλλά και την καθημερινότητα της.

Πρόσφατα, η Δανάη Μπάρκα δημοσίευσε μια καλοκαιρινή φωτογραφία της, στην οποία τη βλέπουμε να ξαπλώνει τόπλες δίπλα σε μια πισίνα.

Τη φωτογραφία, μάλιστα, συνόδευσε με ένα μακροσκελές κείμενο, στέλνοντας μέσα από αυτό το δικό της σημαντικό μήνυμα.

Το μήνυμα της Δανάης Μπάρκα

Μπορώ να φοράω ο,τι θέλω. Μπορώ να μην φοράω ό,τι θέλω. Μπορώ να βρίσκομαι όπου θέλω. Μπορώ να είμαι με όποιον θέλω.
Έχω δικαίωμα να είμαι ίση με τους γύρω μου.
Έχω δικαίωμα να βγαινω,να χορεύω,να κυκλοφορώ μόνη μου.
Έχω δικαίωμα να γνωρίζω κόσμο,να γελαω,να φλερτάρω.
Έχω δικαίωμα να είμαι οοοπως νιώθω καλα ή όπως μπορώ να είμαι.
Έχω ανάγκη να αγαπήσω,να αγαπηθώ, να εμπιστευτώ,να αφεθώ,να ονειρευτώ.
Έχω δικαίωμα να εργαστώ, να δημιουργήσω,να κάνω καριερα.
Έχω αναγκη να με αγαπούν και να με φροντίζουν.
Εσυ όμως,και ο κάθε «εσυ» δεν έχεις ΚΑΝΕΝΑ δικαίωμα να με βλάψεις. Δεν έχεις δικαίωμα να με αγγίξεις χωρίς να το θέλω. Δεν έχεις δικαίωμα να με εκθέσεις χωρίς να το θέλω. Δεν έχεις δικαίωμα να με πληγώσεις ψυχικά ή σωματικά.
Αν το κάνεις,θα υποστείς τις νομικές συνέπειες. Αν το κάνεις θα υποστείς και τις κοινωνικές συνέπειες. Αν το κάνεις θα είσαι απλά ένας ανασφαλής και ανώριμος (απ) άνθρωπος που θεωρείς ότι είσαι πιο δυνατός από μένα.Εγώ όμως, και η κάθε εγω, έχω φωνή. Επίσης εγω και η κάθε εγω θα μπορούσα να είμαι η αδερφή σου,η μάνα σου,η γυναίκα σου,η κολλητή σου,το παιδί σου κι αυτές δεν θα ήθελες να τις βλάψεις.
Ωστόσο εγω, και η κάθε εγώ, είμαι και ανθρωπος με ενσυναίσθηση και δεν θα επέλεγα ποτέ να ξεσηκωσω έναν οχετό εναντίον ΚΑΝΕΝΟΣ. Θα ήθελα όλα να γίνονται με ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, με ειρήνη και με σεβασμό σε οποιονδήποτε μπορεί να “τα ακουσει” χωρίς λόγο. Θα ήθελα την τρυφερότητα και την στήριξη μου να την δείχνω σε όλα τα θύματα αλλά τα αρνητικά μου συναισθήματα σε κανέναν-γι αυτό θα ήθελα να αποφασίζει ο εισαγγελέας και οι δικαστές.Θα ήθελα να μετατρέπω τα κακά μου συναισθήματα σε δύναμη για όσους με έχουν ανάγκη,γιατί αν ποτέ βρεθώ σε αντίστοιχη θέση αυτό θα χρειαστώ. Στήριξη και συμπόνοια. Κακό ας μην παθαίνει κανείς. Κανείς. Υπάρχει μεγαλύτερο κακό απ το να ζείς με το βάρος ότι είσαι ένας στυγνός κακοποιητής; Όχι. Γιατί όμως να γίνω κι εγω; Δεν θα γίνω.
Θα απαιτώ τα δικαιώματα μου,θα στέκομαι δίπλα σε όποιον με έχει αναγκη και δε θα βλάπτω κανέναν. Ούτε σωματικά, ούτε λεκτικά.
Θα υπερασπίζομαι πάντα την αγάπη για όλους και τον σεβασμό προς ολους. Πάντα.
Αυτό θεωρώ ενσυναισθηση, αυτό θεωρώ ειρηνη,αυτό ονειρεύομαι για την κοινωνία.
Εσυ; ♥️
Καληνύχτα 🌙

SHARE