Ισπανία δάσκαλοι με φούστες
Φωτογραφία: Twitter/Borja Velázquez
ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΦΥΛΟ

«Τα ρούχα δεν έχουν φύλο»: Δάσκαλοι στην Ισπανία εμφανίστηκαν στην τάξη με φούστες, όταν μαθητής δέχτηκε ομοφοβικά σχόλια


Δύο δάσκαλοι στην Ισπανία έδειξαν την υποστήριξή τους σε μαθητή που αποβλήθηκε πέρυσι λόγω του ντυσίματός του.

Συγκεκριμένα, ο 37χρονος Manuel Ortega και ο 36χρονος Borja Velázquez είναι οι δύο εκπαιδευτικοί που, για να δείξουν την αλληλεγγύη τους σε έναν μαθητή που δέχτηκε ομοφοβικά σχόλια, εμφανίστηκαν στο μάθημα φορώντας φούστα.

Αυτή τους η κίνηση είναι μέρος του κινήματος «Τα ρούχα δεν έχουν φύλο» (#laropanotienegenero) που σκοπό έχει να βάλει τέλος στα στερεότυπα και στις νόρμες περί φύλου στην χώρα.

Το κίνημα αυτό έγινε γνωστό το 2020, ωστόσο, τώρα πήρε μεγάλη δημοσιότητα online μετά την κίνηση των δασκάλων.

Τον προηγούμενο μήνα, οι νέοι δάσκαλοι ξεκίνησαν να έρχονται στο σχολείο Virgen de Sacedon στην Βαγιαδολίδ φορώντας φούστες, ως απάντηση στην πρόσφατη υπόθεση bullying, κατά την οποία ένας μαθητής δέχτηκε ομοφοβικά σχόλια και αναγκάστηκε να βγάλει το ρούχο που φορούσε.

δάσκαλος με φούστα
Φωτογραφία: Twitter/Borja Velázquez

Με αυτόν τον τρόπο, θέλησαν να διδάξουν στους μαθητές τους τον σεβασμό και τη διαφορετικότητα.

δάσκαλος με φούστα
Φωτογραφία: Twitter/Borja Velázquez

Οι ίδιοι μοιράστηκαν στα social media της φωτογραφίες τους με τις φούστες και έγιναν viral. Το παράδειγμά τους ακολούθησαν κι άλλοι δάσκαλοι αλλά και μαθητές, δίνοντας μια «γροθιά» στην ομοφοβία και το bullying.

δάσκαλος με φούστα
Φωτογραφία: Twitter/Jose Piñas

«Ένα σχολείο που εκπαιδεύει με σεβασμό, διαφορετικότητα, μεικτή εκπαίδευση και ανοχή. Ντύσου όπως θες! Συμμετέχουμε στην καμπάνια #clotheshavenogender», αναφέρουν στο μήνυμά τους.

Όπως δήλωσαν οι δάσκαλοι στην «El Pais», από τότε που εμφανίστηκαν με φούστες, είδαν μια αξιοσημείωτη θετική αλλαγή στη συμπεριφορά των μαθητών τους.

SHARE