Δέσπω Διαμαντίδου
Φωτογραφία: Finos Film
14|05|2022 08:00
SHARE
ΣΠΑΝΙΑ ΦΩΤΟ

Η Δέσπω Διαμαντίδου με την Αλίκη Βουγιουκλάκη σε έξοδο στα 80s -Δύο θρύλοι του ελληνικού σινεμά


Μια σπάνια φωτογραφία της Αλίκης Βουγιουκλάκη με τη Δέσπω Διαμαντίδου μας ταξιδεύει στα 80s.

Πριν γίνει ζευγάρι με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ έζησε έναν μεγάλο έρωτα με τη Δέσπω Διαμαντίδου. Οι δυο τους γνωρίστηκαν το 1955 σε παράσταση του Εθνικού Θεάτρου, όταν εκείνος ήταν ακόμα μαθητής στη σχολή και εκείνη ήδη είχε ήδη μια σπουδαία πορεία ήδη στο ενεργητικό της. Εκείνη ήταν 18 χρόνια μεγαλύτερή του, κάτι που μπορεί να είχε σκανδαλίσει την συντηρητική κοινωνία της εποχής. Μάλιστα, φήμες τους ήθελαν να έχουν παντρευτεί κρυφά, κάτι που ωστόσο δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ.

Στο προφίλ του δημοσιογράφου και συλλέκτη Χρήστου Κωνσταντίνου είδαμε μια σπάνια φωτογραφία της Δέσπως Διαμαντίδου με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, σε έξοδό τους στα 80s.

Στη λεζάντα διαβάζουμε: «Η Αλίκη Βουγιουκλάκη με την Δέσπω Διαμαντίδου σε μια σπάνια φωτογραφία από την δεκαετία του 1980. Οι δύο γυναίκες συνεργάστηκαν μόνο μια φορά στον κινηματογράφο. Ήταν το 1961 στην κωμωδία του Αλέκου Σακελλάριου "Η Αλίκη στο ναυτικό" όπου η Διαμαντίδου υποδύθηκε την μητέρα της. Την ίδια περίοδο είχε και σχέση με τον κατά πολλά χρόνια μικρότερο της και πρωταγωνιστή στην ίδια ταινία Δημήτρη Παπαμιχαήλ. Μια σχέση που έληξε λίγα χρόνια αργότερα όταν ο αγαπημένος ηθοποιός κατά την διάρκεια μιας θεατρικής παράστασης ερωτεύτηκε την μέχρι τότε άσπονδη συνάδελφο του Αλίκη Βουγιουκλάκη και της έκανε πρόταση γάμου. Όμως η φιλία αυτών των δύο αυτών γυναικών κράτησε μέχρι το τέλος της ζωής τους.

Δείτε παρακάτω τη Δέσπω Διαμαντίδου με την Αλίκη Βουγιουκλάκη στα 80s:

SHARE