Διάσημα καρτούν με μαστεκτομή
Διάσημα καρτούν στο… πλευρό των γυναικών που έχουν υποβληθεί σε μαστεκτομή/Φωτογραφία: aleXsandro Palombo
SURVIVORS

Το ξεχωριστό project Ιταλού καλλιτέχνη για τον καρκίνο του μαστού -Οι ηρωίδες κινουμένων σχεδίων με την μαστεκτομή τους


Ο Οκτώβριος είναι αφιερωμένος στην ενημέρωση και στην πρόληψη κατά του καρκίνου του μαστού.

Γι’ αυτόν τον σκοπό, αξίζει να δώσουμε λίγη προσοχή σε ένα απίθανο πρότζεκτ που εμπνεύστηκε πριν μερικά χρόνια ο Ιταλός καλλιτέχνης AleXsandro Palombo που έχει έναν σημαντικό στόχο: να στηρίξει μέσα από τις φωτογραφίες του όλες αυτές τις γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε μαστεκτομή λόγω του καρκίνου του μαστού.

Το υπέροχο πρότζεκτ του Ιταλού καλλιτέχνη Alexsandro Palombo λέγεται «Survivor» και απεικονίζει τις πιο διάσημες ηρωίδες κινουμένων σχεδίων, από την Σταχτοπούτα και την πριγκίπισσα Γιασμίν μέχρι και την Ολιβ και την Αριελ, να έχουν επιβιώσει από τον καρκίνο του μαστού και να ποζάρουν περήφανα με την μαστεκτομή τους.

Σύμφωνα με τον Ιταλό καλλιτέχνη, σκοπός του είναι «η απεικόνιση της ελπίδας και του θάρρους» και το πετυχαίνει με τον πιο όμορφο τρόπο. Kαθεμιά από τις διάσημες ηρωίδες καρτούν απεικονίζεται με ουλές στο στήθος, όπως αυτές που φέρουν οι καρκινοπαθείς έπειτα από την επέμβαση μαστεκτομής. Καθένα από τα πορτρέτα κοσμεί η επιγραφή «Επιζήσασα» (Survivor).

Ο Ιταλος καλλιτέχνης μετατρέπει τους δημοφιλείς χαρακτήρες σε σύμβολα ελπίδας, ομορφιάς και θάρρους και κάθε χρόνο, τέτοιο μήνα, οι φωτογραφίες του έρχονται στο προσκήνιο.

Δείτε τις φωτογραφίες:

aleXsandro Palombo
aleXsandro Palombo
aleXsandro Palombo
aleXsandro Palombo
aleXsandro Palombo
aleXsandro Palombo
aleXsandro Palombo
aleXsandro Palombo
aleXsandro Palombo
aleXsandro Palombo

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο aleXsandro Palombo μάς ευαισθητοποιεί με τα πρωτότυπα έργα του. Στην προσωπική του σελίδα στο Instagram μπορείς να δεις μεταξύ άλλων και τα έργα του κατά της ενδοοικογενειακής βίας.

SHARE