Δίδυμες τρανς στη Βραζιλία
Ταυτόχρονη επέμβαση σε δίδυμες τρανς στη Βραζιλία/Φωτογραφία: Instagram
MAYLA ΚΑΙ SOFIA

Βραζιλία: Για πρώτη φορά δίδυμα αδέλφια υποβλήθηκαν ταυτόχρονα σε επέμβαση επαναπροσδιορισμού φύλου


Τα 19χρονα δίδυμα από την Βραζιλία, Μάιλα και Σοφία, δηλώνουν ότι ποτέ «δεν ταυτίστηκαν ως αγόρια».

Για πρώτη φορά, δίδυμα αδέλφια υποβλήθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα, με μια ημέρα διαφορά (στις 13 και 14 Φεβρουαρίου), σε επέμβαση επαναπροσδιορισμού του φύλου τους, σε νοσοκομείο της Βραζιλίας. Η επέμβαση διήρκησε πέντε ώρες και είναι η μοναδική περίπτωση στον κόσμο, διαβεβαίωσε ο χειρουργός Ζοζέ Κάρλος Μάρτινς.

Η Μάιλα και Σοφία το ονειρεύονταν από μικρά παιδιά, να κάνουν δηλαδή μαζί την χειρουργική επέμβαση επαναπροσδιορισμού φύλου καθώς από μικρές έκαναν τα πάντα μαζί. «Αυτή είναι η μόνη αναφερόμενη περίπτωση στον κόσμο των διδύμων που γεννήθηκαν άνδρες και υποβλήθηκαν σε χειρουργική επέμβαση επαναπροσδιορισμού φύλου μαζί» συμπλήρωσε ο χειρουργός Ζοζέ Κάρλος Μάρτινς.

Μια εβδομάδα αργότερα, οι 19χρονες χαμογελούν από ευτυχία και με δάκρυα στα μάτια μιλούν για το κοινό τους ταξίδι και την κοινή τους μετάβαση.

«Πάντα αγαπούσα το σώμα μου, αλλά δεν μου άρεσαν τα γεννητικά μου όργανα», είπε η Μάιλα, η μελαχρινή που σπουδάζει ιατρική στην Αργεντινή. «Ζητούσα από τον Θεό να με μεταμορφώσει σε κορίτσι» συμπληρώνει. Μετά την επέμβαση, έκλαψε βλέποντας για πρώτη φορά το νέο της σώμα. «Το πρώτο μου μπάνιο ως γυναίκα ήταν μαγικό».

«Ζούμε στην πιο τρανσφοβική χώρα στον κόσμο», δήλωσε με την σειρά της, η Σοφία, η ξανθιά που σπουδάζει πολιτικός μηχανικός στο Σάο Πάολο.

Η Σοφία είναι πιο κλειστός χαρακτήρας από την Μάιλα και πιο επιφυλακτική γενικότερα. Αλλά η συντροφικότητά τους είναι ξεκάθαρη. Η μία τελειώνει τις προτάσεις της άλλης, μοιράζονται ιστορίες για το πώς υποστήριξαν η μία την άλλη σε καταστάσεις εκφοβισμού,  σεξουαλικής παρενόχλησης και της βίας που βίωσαν στην παιδική και εφηβική ηλικία.

«Στο σχολείο ήταν πάρα πολύ δύσκολα. Κάποιοι συμμαθητές μας μάς πετούσαν βιβλία στα κεφάλια μας» αναφέρει η Μάιλα.

@sofiaalbuquerck

✨Que pena✨. @mayphoebe09 ##fyp ##fyp ##tik_tok ##tiktoker ##tiktokers ##segue ##lgbt ##lgbtq

♬ Fast - Sueco The Child

Η μητέρα τους, Μάρα Λουσία ντα Σίλβα, δήλωσε ανακουφισμένη. «Δεν θυμάμαι καν να τα σκέφτομαι ως αγόρια. Για μένα, ήταν πάντα κορίτσια», είπε. Οσο για την γραμματέα του σχολείου, σημείωσε: «Στην καρδιά μου, ήξερα πάντα ότι ήταν κορίτσια και ότι υποφέρουν».

Οπως αναφέρει η Daily Mail, πέρυσι στη Βραζιλία δολοφονήθηκαν 175 τρανς άτομα, σύμφωνα με την Εθνική Ένωση Antra.

SHARE