Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ στην ταινία Αχ αυτή η γυναίκα μου
Φωτογραφία: IMDB
FLASHBACK

Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ με τη Δέσπω Διαμαντίδου στη θάλασσα με τα μαγιό τους -Την εποχή που ήταν ζευγάρι


Μια σπάνια φωτογραφία του Δημήτρη Παπαμιχαήλ με τη Δέσπω Διαμαντίδου μας ταξιδεύει στα 60s.

Πριν γίνει ζευγάρι με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ έζησε έναν μεγάλο έρωτα με τη Δέσπω Διαμαντίδου. Οι δυο τους γνωρίστηκαν το 1955 σε παράσταση του Εθνικού Θεάτρου, όταν εκείνος ήταν ακόμα μαθητής στη σχολή και εκείνη ήδη είχε ήδη μια σπουδαία πορεία ήδη στο ενεργητικό της.

Εκείνη ήταν 18 χρόνια μεγαλύτερή του, κάτι που μπορεί να είχε σκανδαλίσει την συντηρητική κοινωνία της εποχής. Μάλιστα, φήμες τους ήθελαν να έχουν παντρευτεί κρυφά, κάτι που ωστόσο δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα της εποχής, ο νεαρός τότε ηθοποιός μαγεύτηκε από την ευγενική της φυσιογνωμία και τη γοητεία της και οι δυο τους καθόλου δεν προβληματίστηκαν για τα 18 χρόνια που τους χώριζαν. 

Στο προφίλ του δημοσιογράφου και συλλέκτη Αρη Λουπάση είδαμε στα stories μια σπάνια φωτογραφία της Δέσπως Διαμαντίδου με τον Δημήτρη Παπαμιχήλ από τη θάλασσα, την εποχή που ήταν ζευγάρι.

Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ με τη Δέσπω Διαμαντίδου στη θάλασσα με τα μαγιό τους

Η φωτογραφία του ζευγαριού δημοσιεύτηκε καθώς σαν χθες, 13 Ιουλίου, η Δέσπω Διαμαντίδου γεννήθηκε το 1916 στον Πειραιά.

Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ με τη Δέσπω Διαμαντίδου στη θάλασσα με τα μαγιό τους

Το ζευγάρι θα συνυπάρξει για πρώτη φορά καλλιτεχνικά με τη γυναίκα που θα αλλάξει για πάντα τα δεδομένα, την Αλίκη Βουγιουκλάκη, το 1960 και την ταινία «Μανταλένα», όπου η Διαμαντίδου υποδύεται τη μητέρα του Παπαμιχαήλ, ενώ ένα χρόνο αργότερα, η ίδια θα παίξει τη μητέρα της Βουγιουκλάκη, στην «Αλίκη στο Ναυτικό».

Στις 13 φορές που το ζευγάρι θα συνυπάρξει στη θεατρική σκηνή, το 1964 στο σανίδι θα βρεθεί μαζί τους και η Βουγιουκλάκη, στην παράσταση «Κολόμπο». Εκεί ήταν που ο Δημήτρης και η Αλίκη ένιωσαν τον κεραυνοβόλο έρωτα να τους συγκλονίζει και η σχέση εκείνου με τη Δέσπω Διαμαντίδου τελείωσε.

SHARE