Δείτε τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ όταν ήταν μικρό αγόρι
Δείτε τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ όταν ήταν μικρό αγόρι/Φωτογραφία: Finos Film
FLASHBACK

Δημήτρης Παπαμιχαήλ: Σπάνια φωτό του ηθοποιού από τα παιδικά του χρόνια στον Πειραιά


17 χρόνια πέρασαν από τον θάνατο του αγαπημένου ηθοποιού, Δημήτρη Παπαμιχαήλ.

Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ ήταν ένας από τους πιο καταξιωμένους Έλληνες ηθοποιούς στο θέατρο και ο απόλυτος σταρ στον ελληνικό κινηματογράφο. Γεννήθηκε στον Πειραιά και σπούδασε στη σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Τα παιδικά του χρόνια ήταν φτωχικά, αλλά, όπως συχνά έλεγε ο ίδιος, ξέγνοιαστα και ανέμελα. Οι γονείς του διηύθυναν ένα καφενείο στο οποίο συχνά βοηθούσε και ο ίδιος.

Ένα σπάνιο κλικ από τα παιδικά του χρόνια στον Πειραιά δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό η Ελενα Μακρή Λυμπέρη.

Στη λεζάντα της φωτογραφίας αναφέρεται: «Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ έφυγε από τη ζωή στις 8 Αυγούστου του 2004, έπειτα από καρδιακή προσβολή, σε ηλικία 70 ετών. Στην φωτογραφία αριστερά, στα παιδικά του χρόνια στον Πειραιά όπου οι γονείς δούλευαν σε ένα καφενείο στο οποίο συχνά βοηθούσε και ο ίδιος. Το 1952 έδωσε κρυφά εισαγωγικές εξετάσεις στο Εθνικό Θέατρο και έγινε δεκτός προς αντίδραση του πατέρα του. Πήγαινε κάθε μέρα στη σχολή με τα πόδια από την Πειραιά. Στη σχολή του Εθνικού συνάντησε για πρώτη φορά την Αλίκη Βουγιουκλάκη, με την οποία αρχικά τρώγονταν σαν το σκύλο με τη γάτα. Ήταν μοιραίο όμως όχι μόνο να ερωτευθούν, να παντρευτούν και να αποκτήσουν έναν γιο αλλά και ως θεατρικό και κινηματογραφικό ζεύγος να παίξουν μαζί σε μια σειρά θεατρικά έργα και ταινίες που έγραψαν ιστορία, όπως το «Ξύλο βγήκε από τον παράδεισο» όπου ως καθηγητής Πάνος Φλωράς (δεξιά), ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ θα έκαιγε καρδιές...».

Δείτε τη φωτογραφία:

Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ από τα εφηβικά του χρόνια είχε αποφασίσει ότι ήθελε να ασχοληθεί με το θέατρο. Οι γονείς του ήθελαν να σπουδάσει υφαντουργία καθώς είχε κερδίσει μια υποτροφία στην Αγγλία. Ωστόσο, το 1952 έδωσε κρυφά εισαγωγικές εξετάσεις στο Εθνικό Θέατρο και τελικά πέρασε.

SHARE