φίλτρο
Instagram/paigepiskin
INSTAGRAM

Αυτά είναι τα πιο δημοφιλή φίλτρα στο Instagram αυτή τη στιγμή -Σε κάνουν να μοιάζεις με πριγκίπισσα της Disney


Σίγουρα έχεις δει ή χρησιμοποιήσει κι εσύ τα φίλτρα του Instagram που σε μετατρέπουν σε χαριτωμένη πριγκίπισσα της Disney σε μορφή καρτούν.

Τα φίλτρα αυτά που κυκλοφορούν εδώ και λίγο καιρό στο αγαπημένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης έχουν γίνει πολύ δημοφιλή. Τα χρησιμοποιούν από τις πιο γνωστές celebrities μέχρι τις φίλες μας και εμάς και τα βλέπουμε παντού στα InstaStories αλλά και σταmemes του TikTok.

Ποιος κρύβεται πίσω από τα φίλτρα με τα θεόρατα μάτια και τα έντονα χείλη;

Τα «Cartoon Princess Filters» είναι έργο της Paige Piskin, μιας augmented reality specialist.Το πρώτο της εφέ ήταν ένα με την Harley Quinn με τατουάζ στο πρόσωπο και ιριδίζουσα λάμψη.

Το 2019, καλλιτέχνες της επαυξημένης πραγματικότητας ξεκίνησαν να δημιουργούν εφέ και φίλτρα για το Instagram, από sci-fi effects μέχρι avant-garde makeup looks, σουρεαλιστικές μεταμορφώσεις αλλά και αστεία τεστ.

Η Paige Piskin ξεκίνησε να φτιάχνει φίλτρα για το Halloween όπως τρομακτικούς κλόουν και cyborgs. Όταν αυτά εγκρίθηκαν και ανέβηκαν, δεν μπορούσε να πιστέψει την θετική ανταπόκριση που είχαν και πόσο γρήγορα άρχισαν να κυκλοφορούν.

Έτσι συνέχισε να ανεβάζει μέχρι που τράβηξε την προσοχή της Grimes που χρησιμοποίησε φίλτρα της στο βίντεο κλιπ της «My Name Is Dark» αλλά και για να δείξει το μωρό της στον κόσμο.

Στη συνέχεια, ήρθαν τα φίλτρα με τις πριγκίπισσες-καρτούν που χρησιμοποίησαν μεταξύ άλλων οι Dua Lipa, David Spade, Hailey Beiber και Kendall Jenner.

Τα φίλτρα έγιναν αμέσως επιτυχία με τους χρήστες να αποκτούν τεράστια μάτια και ροζ μάγουλα, μετατρέποντάς τους σε χαρακτήρες της Disney.

Έγιναν viral εν μία νυκτί, κάνοντας την Paige να κερδίσει εκατομμύρια followers αλλά και σχόλια από τους φαν.

Η ίδια έφτιαξε και το πολύ δημοφιλές και αμφιλεγόμενο φίλτρο Lil Icey Eyes που δίνει ένα πιο ρεαλιστικό εφέ κούκλας, με μικρή μύτη και μεγάλες βλεφαρίδες.

Η Paige Piskin θεωρεί ότι οι χρήστες των social media λατρεύουν τα φίλτρα γιατί ο φακός της κάμερας μεγαλώνει τα χαρακτηριστικά μας ενώ με τα φίλτρα μπορούμε να τα επεξεργαστούμε και να προσθέσουμε fun στοιχεία.

«Νομίζω ότι τα φίλτρα είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος να δοκιμάσεις διαφορετικά κοστούμια, χαρακτήρες, makeup looks και περιβάλλοντα», αναφέρει η ίδια.

Ωστόσο, θεωρεί ότι στο μέλλον οι χρήστες θα επιλέγουν πιο φυσικά φίλτρα, τα οποία θα προσαρμοστούν σε αυτά τα δεδομένα.

SHARE