Γιατρος ΠΑΓΝΗ
Φωτογραφία: Facebook/Efthimis Fasoulakis
28|08|2020 10:01
SHARE
Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ FACEBOOK

Συγκλονίζει Ελληνας γιατρός με μια σέλφι -«Εμείς παρακαλάμε να έχουμε μάσκα»


Η ανάρτηση ενός ακτινολόγου από την Κρήτη με έντονα τα σημάδια της μάσκας στο πρόσωπο κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Ύστερα από μια πολύωρη βάρδια στο νοσοκομείο αναφοράς της Κρήτης για τον κορωνοϊό, ο Ευθύμης Φασουλάκης, ακτινολόγος στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, δημοσίευσε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook μια σέλφι, στην οποία τα σημάδια στο πρόσωπό του από τη μάσκα είναι έντονα.

Οργισμένος από την αδιαφορία και τα fake news που κυκλοφορούν τον τελευταίο καιρό, καθώς και τη συζήτηση περί χρήσης μάσκας, την οποία μερικοί αρνούνται να φορέσουν, θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, ο Ευθύμης Φασουλάκης τόνισε στη λεζάντα της φωτογραφίας πόσο σημαντικό είναι να ακολουθούν όλοι τους κανόνες προφύλαξης, ώστε να προστατέψουμε εμάς και τους γύρω μας.

Σχετικά με τη μάσκα, ο ίδιος είπε ότι οι γιατροί παρακαλούν να έχουν τη μάσκα που πολλοί αρνούνται να φορέσουν, προκειμένου να μπορούν να δουλέψουν με ασφάλεια και να φροντίσουν ύποπτα ή θετικά κρούσματα.

Efthimis Fasoulakis/ Facebook

H ανάρτησή του Ευθύμιου Φασουλάκη

«Ιστορίες εφημερίας Vo.38

Και κάπου ανάμεσα σε διχασμούς των πολιτικών μας για τα μέτρα, άρνησης μερίδας πολιτών στη χρήση μάσκας, αναπαραγωγή από "δημοσιογράφους" θεωριών για γέλια, σήμερα όπως και ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, εκατοντάδες συνάδελφοι μου στην 1η γραμμή, σε όλη την Ελλάδα για 8, 10, 12, 15 ώρες, έχουν εικόνα όμοια και χειρότερη από τη δική μου...

Από τη χρήση μάσκας, που κάποιοι αρνούνται να χρησιμοποιήσουν, αλλά που ΕΜΕΙΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΕ να έχουμε κάθε μέρα ώστε να δουλεύουμε με ασφάλεια.

Φαντάσου -εσύ που αρνείσαι τη χρήση μάσκας- πως εμείς που ερχόμαστε σε επαφή με υπόπτους και θετικούς ασθενείς, έχουμε αυτή και χειρότερη εικόνα ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, από την πολύωρη χρήση της μάσκας και πολλαπλασίασε το επί 10,15,20 φορές.

Όσοι δηλαδή και οι ασθενείς μας που θα χρειαστούν τη βοήθεια μας.

Όμως δε γκρινιάζουμε!

Δεν αντιδρούμε!

Δεν διαμαρτυρόμαστε!

Αντίθετα, ξέρεις τι ανακούφιση νιώθουμε όταν έχουμε τον εξοπλισμό μας, τις στολές, τα γυαλιά και τις μάσκες μας για να μπούμε σε περιστατικό και κυρίως όταν τα βγάζουμε και όλα έχουν γίνει σωστά και με ασφάλεια;

Κάθε φορά που ΕΣΥ φοράς τη μάσκα σου: Προστατεύεις τον εαυτό σου

Τους αγαπημένους σου

Τους γύρω σου

Βοηθάς και εμάς, ώστε να μην έχουμε αυτή την εικόνα...».

SHARE