Διονύσης Παπαγιανόπουλος
Διονύσης Παπαγιανόπουλος από ταινία της Φίνος Φιλμ/Φωτογραφία: Φίνος Φιλμ
16|05|2022 10:43
SHARE
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Διονύσης Παπαγιανόπουλος με άψογο στιλ τη δεκαετία του ‘30 -Σαν σταρ του Χόλιγουντ


Ένα από τα ονόματα του ελληνικού κινηματογράφου που έχουν μείνει χαραγμένα στο μυαλό των θαυμαστών είναι εκείνο του Διονύση Παπαγιανόπουλου.

Ο ταλαντούχος ηθοποιός γνώρισε μεγάλη επιτυχία μέσα από τις ελληνικές ταινίες και τις θεατρικές παραστάσεις στις οποίες είχε πρωταγωνιστικούς ρόλους και εκείνο που αξίζει να θυμηθούμε είναι το βραβείο το οποίο παρέλαβε για την ταινία «Το κανόνι και τ’αηδόνι».

Η πρώτη ταινία στην οποία έπαιξε ήταν η ταινία «Παιδιά της Αθήνας» το 1947. Συνολικά συμμετείχε σε περισσότερες από 100 ταινίες, ενώ η πρώτη εμφάνισή του στη σκηνή ήταν στον ρόλο του ιππότη στον Βασιλιά Ληρ.

Ο ηθοποιός Διονύσης Παπαγιανόπουλος έχει ακόμη φανατικό κοινό που παρακολουθεί ξανά και ξανά τις ταινίες του αλλά ακολουθεί και τις αδημοσίευτες και σπάνιες φωτογραφίες από τη ζωή του. Έτσι συνέβη και τώρα.

Μια σπάνια φωτογραφία του Διονύση Παπαγιανόπουλου με έναν φίλο του, τη δεκαετία του ‘30 δημοσιεύτηκε από το Instagram προφίλ της Ελενας Μακρή Λυμπέρη στο Instagram.

Στη λεζάντα της φωτογραφίας έδωσε και ορισμένες πολύτιμες πληροφορίες στους διαδικτυακούς της φίλους αλλά και θαυμαστές του ηθοποιού Διονύση Παπαγιανόπουλο.

«Ο Διονυσης Παπαγιαννοπουλος με πολύ στυλ, συντροφιά με έναν φίλο του στην Αθήνα της δεκαετίας του ‘30. Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος γεννήθηκε στο Διακοφτό Αχαΐας στις 12 Ιουλίου του 1912 και σπούδασε στην Αθήνα στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.»

Δείτε τη φωτογραφία του Διονύση Παπαγιανόπουλου με άψογο στιλ τη δεκαετία του '30:

SHARE