Ζακ Κωστόπουλος
Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΛΥΔΙΑ ΣΙΩΡΗ
03|05|2022 16:01
SHARE
ΖΑΚ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Δολοφονία Ζακ Κωστόπουλου -Ένοχοι κρίθηκαν κοσμηματοπώλης και μεσίτης


Το δικαστήριο έκρινε ως ένοχο τον κοσμηματοπώλη και τον μεσίτη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, στη σημερινή συνεδρίαση όπου αναμενόταν να ανακοινωθεί η τελική απόφαση.

Μετά από μία διάσκεψη που διήρκεσε περίπου 3 ώρες, τακτικοί δικαστές και ένορκοι έκριναν κατά πλειοψηφία ότι οι δύο άνδρες - ο κοσμηματοπώλης της οδού Γλάδστωνος και ο μεσίτης, πρέπει να καταδικαστούν για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης κατά παραυτουργία.

Το δικαστήριο πάντως αθώωσε τους τέσσερις αστυνομικούς που αντιμετώπιζαν την κατηγορία της πρόκλησης θανατηφόρας σωματικής βλάβης.

Ύστερα από μία διάσκεψη περίπου 3 ωρών, τακτικοί δικαστές και ένορκοι έκριναν κατά πλειοψηφία ότι οι δύο άνδρες, κοσμηματοπώλης και μεσίτης, θα πρέπει να καταδικαστούν για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης κατά παραυτουργία. Δυο ένορκοι είχαν την άποψη ότι έπρεπε να καταδικαστούν για το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Παράλληλα, απορρίφθηκε το αίτημα της υπεράσπισης για μετατροπή της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Παρούσα στη δικαστική αίθουσα ήταν και η Μάγδα Φύσσα, δηλώνοντας την αλληλεγγύη της στην οικογένεια Κωστόπουλου.

SHARE