Αυτό το σήμα κινδύνου που έμαθε στο TikTok, έσωσε την έφηβη
Φωτογραφία: TikTok
08|11|2021 13:14
SHARE
ΤΙΚ ΤΟΚ

Εφηβη, που είχε απαχθεί, σώθηκε κάνοντας σήματα κινδύνου που είχε μάθει στο TikTok


Μια έφηβη, που την είχε απαγάγει 61χρονος στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ, σώθηκε κάνοντας σήμα κινδύνου σε διερχόμενο αυτοκίνητο με χειρονομία που είχε δει στο TikTok.

Oι γονείς της δήλωσαν την περασμένη Τρίτη την εξαφάνιση της 16χρονης κόρης τους από το Άσβιλ της Βόρειας Καρολίνας. Δύο μέρες αργότερα ένας οδηγός αυτοκινήτου στο Κεντάκι κάλεσε την Άμεση Δράση και ανέφερε ότι είδε μια έφηβη σε όχημα που κινείτο σε αυτοκινητόδρομο να κάνει σήμα κινδύνου.

Tα σήματα που έμαθε στο TikTok σήμαιναν ότι κάποιος είναι θύμα ενδοοικογενειακής βίας ή ότι χρειάζεται βοήθεια επειδή κινδυνεύει.

«Ο οδηγός αυτός ακολουθούσε το όχημα και πρόσεξε μια επιβάτιδα να κάνει χειρονομίες κινδύνου που είναι γνωστές μέσω της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης TikTok και σημαίνουν οικογενειακή βία», ανέφερε το γραφείο του σερίφη της κομητείας Λόρελ του Κεντάκι.

Η αστυνομία εξήγησε ότι η έφηβη είχε μάθει τη χειρονομία αυτή στο TikTok. Ο άνθρωπος που ειδοποίησε την Άμεση Δράση παρέμεινε πίσω από το όχημα για δέκα χιλιόμετρα ενημερώνοντας συνεχώς για τη θέση του την αστυνομία, που κατάφερε να το σταματήσει και να σώσει το κορίτσι.

Δείτε το βίντεο με τα σήματα κινδύνου στο iefimerida.gr

SHARE