Μητέρα άνω των 40
Έγινε μητέρα με δανεικό ωάριο/Φωτογραφία: tik-talk
TIK TALK

Εγινε μητέρα στα 45 με ωάριο δότριας -Η Κυριακή Ζαπουνίδη έκανε 23 εξωσωματικές και τα κατάφερε


Η 49χρονη Κυριακή Ζαπουνίδη έχει έναν 4χρονο γιο, τον Παναγιώτη.

Πάλεψε πολύ για να κάνει ένα παιδί, συγκεκριμένα 25 ολόκληρα χρόνια και τελικά κατάφερε να πραγματοποιήσει το όνειρό της και να γίνει μητέρα στα 45 της. Η Κυριακή Ζαπουνίδη μίλησε στην εκπομπή «Tik Talk» του Αντώνη Σρόιτερ στον Αlpha και έδωσε κουράγιο και δύναμη σε όλες τις γυναίκες που προσπαθούν να κάνουν παιδί.

«Παντρεύτηκα το 1992 σε ηλικία 19 ετών και το 1996 ανακάλυψα ότι έχω θέμα. Εγώ και ο σύζυγός μου από την πρώτη στιγμή που παντρευτήκαμε θέλαμε πολύ να κάνουμε ένα παιδί. Όταν παντρεύεσαι θέλεις πολύ να αφήσεις κάτι δικό σου. Η μητρότητα για μένα σε ολοκληρώνει σαν άνθρωπο. Όταν άκουσα την καρδιά του Παναγιώτη για πρώτη φορά έσπασε η δική μου χίλια κομμάτια» σημειώνει χαρακτηριστικά η Κυριακή Ζαπουνίδη και συμπληρώνει ο σύζυγός της: «Θέλαμε να κάνουμε δύο τρία παιδιά όταν παντρευτήκαμε, αλλά καμιά φορά η ζωή δεν στα φέρνει έτσι όπως τα θέλεις».

Η Κυριακή Ζαπουνίδη έκανε 23 εξωσωματικές στην προσπάθειά της αποκτήσει παιδί. Η πρώτη της εξωσωματική έγινε σε ηλικία 22 ετών. «Οι 19 με 20 εξωσωματικές ήταν μέχρι τα 40. Οι άλλες τρεις ήταν μετά τα 40. Εκεί που τελειώνει, εκεί ξαναρχίζει το όνειρο. Είναι εκεί που λες 'κι αν κάτσει αυτή τη φορά;' Οταν παίρνεις το αρνητικό τεστ, είσαι ένα με το θάνατο. Είναι τόσο φρικτό όταν χτυπάει το τηλέφωνο και ακούς το αρνητικό αποτέλεσμα. Κάθε αρνητικό αποτέλεσμα ήταν σαν μαχαιριά. Η εξωσωματική είναι κάτι που σε διαλέγει, δεν την διαλέγεις» περιγράφει η 49χρονη και συγκινείται.

Η Κυριακή Ζαπουνίδη έγινε μητέρα στα 45 με ωάριο δότριας. «Ποτέ δεν ντράπηκα να το πω. Ναι, πήρα κάτι από μια άλλη γυναίκα για το οποίο θα την ευγνωμονώ για όλη μου τη ζωή» σημειώνει και προσθέτει: «Στην αρχή είχα φοβίες κατά πόσο θα είναι δικό μου, κατά πόσο θα μου μοιάζει. Δεν είναι εύκολο να πάρεις υλικό από μια άλλη γυναίκα, αλλά όταν άκουσα την καρδιά του Παναγιώτη στον υπέρηχο δεν πήγε ούτε ένα δευτερόλεπτο το μυαλό μου ότι δεν είναι δικός μου. Αν ημουν 40 θα έκανα κι άλλο παιδί με δανεικό ωάριο».

Για να καταφέρει να κάνει 23 εξωσωματικές, πήρε τρία δάνεια και οι γονείς της πούλησαν δύο οικόπεδα. «Στην τελευταία μου εξωσωματική πούλησα τα χρυσαφικά μου» σημειώνει η Κυριακή Ζαπουνίδη. «Πολλές φορές σκέφτηκα αν είμαι μεγάλη για να γίνω μητέρα. Εγώ είχα δώσει όριο στον εαυτό μου μέχρι τα 38 -40. Αλλά όταν δεν έχεις χρήματα, ο χρόνος περνάει γρήγορα μέχρι να μαζέψεις όσα σου χρειάζονται για να κάνεις μια εξωσωματική».

Τέλος η Κυριακή Ζαπουνίδη έστειλε ένα μήνυμα σε όλες τις γυναίκες που παλεύουν να γίνουν μητέρες: «Να προχωράνε όσο αντέχει η ψυχή τους. Εγώ προχώρησα μέχρι εκεί που άντεχε η δική μου ψυχή. Πόνεσα πολύ, έκλαψα πολύ, πάλεψα με τα συναισθήματά μου και τους φόβους μου, μπήκα στον κυκλώνα της εξωσωματικής, αλλά δεν το μετάνιωσα ποτέ. Όταν θέλεις ένα παιδί, δεν πρέπει να σε σταματάει η ηλικία».

Δείτε το βίντεο:

SHARE