γυναίκα Ουκρανία
Φωτογραφία: AP
Ουκρανοί στρατιώτες
Φωτογραφία: AP
ουρές Ουκρανία
Φωτογραφία: AP
βομβαρδισμένο κτήριο
Φωτογραφία: AP
αποχαιρετισμός οικογένειας
Φωτογραφία: AP
μετρό Ουκρανία
Φωτογραφία: AP
Διαδήλωση κατά του Πούτιν
Φωτογραφία: AP
Ουκρανοί σε καταφύγιο
Φωτογραφία: AP
αποχαιρετισμός Ουκρανία
Φωτογραφία: AP
Μητέρα παιδί Ουκρανία
Φωτογραφία: AP
ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία μέσα από 10 συγκλονιστικές φωτογραφίες


Ο πόλεμος επί ευρωπαϊκού εδάφους μετά από πολλά χρόνια είναι γεγονός.

Η Ρωσία εισέβαλε χθες νωρίς το πρωί στην Ουκρανία, εξαπολύοντας επιθέσεις από εδάφους και αέρος.

Σήμερα, η ένταση κλιμακώθηκε με τα ρωσικά στρατεύματα να έχουν φτάσει στο Κίεβο και να ακούγονται εκρήξεις, βομβαρδισμοί αλλά και σειρήνες.

Το σφυροκόπημα του Κιέβου άρχισε λίγη ώρα αργότερα αφότου ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις που εισήλθαν στην Ουκρανία μέσω των συνόρων της Λευκορωσίας απέχουν μόλις 32 χιλιόμετρα από το Κίεβο.

Συνολικά 137 Ουκρανοί στρατιώτες έχουν χάσει τη ζωή τους και 316 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών επιχειρήσεων της Πέμπτης, σύμφωνα με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι ρωσικές ομάδες σαμποτέρ έχουν εισέλθει στο Κίεβο, ότι ο ίδιος είναι «νούμερο 1 στόχος» - και η οικογένειά του είναι «στόχος νούμερο 2». Πρόσθεσε ότι διαμένει σε κυβερνητικά διαμερίσματα και ότι η Ρωσία θέλει να «καταστρέψει» τον αρχηγό του κράτους.

Συγκλονιστικές φωτογραφίες από την Ουκρανία κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου και του κόσμου με τους πολεμικούς ανταποκριτές και τους φωτορεπόρτερ να μεταδίδουν από την καρδιά των γεγονότων.

SHARE