Η Ζέτα Δούκα
Φωτογραφία: NDP Photo Agency
11|02|2021 15:48
SHARE
ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

Η έκκληση της Ζέτας Δούκα στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό -Ζητά την στήριξή τους


Στις 26 Ιανουαρίου, η Ζέτα Δούκα αποκάλυψε στον αέρα της πρωινής εκπομπής του Mega Πάμε Δανάη ότι κατά τη διάρκεια της θεατρικής συνεργασίας της με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη, Γιώργο Κιμούλη, υπέστη λεκτική και ψυχολογική βία..

Από τότε μέχρι σήμερα, έχουν αλλάξει πολλά. Η αποκάλυψη της ηθοποιού έφερε ντόμινο καταγγελιών για κακοποιητικές συμπεριφορές στον καλλιτεχνικό χώρο.

Η Ζέτα Δούκα στο μήνυμα που απευθύνει σήμερα στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη -αναφερομένη αρχικά στην γυναίκα που «άνοιξε τον ασκό του Αιόλου», Σοφία Μπεκατώρου- ζητά από την Πολιτεία να «πάρει σαφή και καταλυτική θέση απέναντι σε αυτά τα γεγονότα, υποδεικνύοντας ένα κράτος δικαίου, όπου όλοι οι πολίτες έχουμε δικαίωμα στην αλήθεια, την ισότητα και την  προστασία των θεμελιωδών μας δικαιωμάτων».

Η Ζέτα Δούκα γράφει:

Οι αποκαλύψεις της σπουδαίας Σοφίας Μπεκατώρου, που έφεραν στο φως εγκλήματα που ταλανίζουν επί χρόνια τον αθλητικό χώρο, άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου αποκαλύπτοντας αντίστοιχες πράξεις που βασανίζουν χρόνια τον καλλιτεχνικό στερέωμα.

Μετράμε πλέον δυο εβδομάδες και οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές. Τα θύματα βρίσκουν το θάρρος να μιλήσουν για κακοποιητικές πράξεις που τους έχουν συμβεί πολλά χρόνια πριν, με αποκορύφωμα κάποιες από αυτές που υπέστησαν όταν ήταν παιδιά, αντιμετωπίζοντας όχι μόνο τον χρόνιο φόβο τους, αλλά την έλλειψη νομοθετικού πλαισίου, καθώς και της δικαιοσύνης που οφείλει να επιδείξει τα αναγκαία αντανακλαστικά.

Με όλον τον σεβασμό στα πρόσωπα και τα αξιώματά σας, παρακαλούμε θερμά όπως πάρετε σαφή και καταλυτική θέση απέναντι σε αυτά τα γεγονότα, υποδεικνύοντας ένα κράτος δικαίου, όπου όλοι οι πολίτες έχουμε δικαίωμα στην αλήθεια, την ισότητα και την  προστασία των θεμελιωδών μας δικαιωμάτων.

Ζέτα Δούκα, Ηθοποιός»

Μήνυμα προς την πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας απηύθυνε και ο ηθοποιός, Αλέξανδρος Μπουρδούμης.

Τι έγραψε ο ηθοποιός απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη:

«Ερώτηση κρίσεως: Γιατί επικοινωνήσατε, όπως ο ίδιος είπατε στη σελίδα σας στο Facebook με τη Σοφία Μπεκατώρου, όταν βγήκε στην επιφάνεια το τραγικό συμβάν της, ενώ για τις τόσες τραγικές επίσης ιστορίες και καταγγελίες που ακούγονται από γυναίκες και άνδρες στον καλλιτεχνικό χώρο δεν έχετε κάνει μια σχετική δήλωση; Με σεβασμό πάντα στο πρόσωπό σας και στο αξίωμά σας», έγραψε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό».

Το μήνυμα στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας:

«Εύχομαι να φανεί αντάξια και σε αυτά τα γεγονότα που συμβαίνουν στον χώρο του θεάτρου».

SHARE