Πράγα
Φωτογραφία: Shutterstock
FACEBOOK

10+1 σελίδες στο ελληνικό Facebook που συνδυάζουν τη γνώση με το χιούμορ -Μια και μία


Στο ελληνικό Facebook θα βρείτε φανταστικές σελίδες με εκπαιδευτικό περιεχόμενο, που συνδυάζουν χιούμορ με πολύτιμες γνώσεις.

Έχουμε μιλήσει για τη «Γεωγραφία είναι πολύ κουλ», η οποία αποτελεί ένα αληθινό φαινόμενο στο ελληνικό Facebook, με χιλιάδες followers, σούπερ περιεχόμενο, καλά δουλεμένο, που προσφέρει γνώση και πληροφορίες για κάθε μεριά του κόσμου (τις περισσότερες μάλιστα τις ακούς για πρώτη φορά).

Πέρα όμως από τη γεωγραφία, θαυμαστές και άλλων επιστημών έχουν ξεκινήσει το δικό τους community, ορμώμενοι από το πάθος τους, προσφέροντας μέσα από διαδραστικές αναρτήσεις, βίντεο, φωτογραφίες και κολάζ ό,τι αξίζει να μάθουμε για το αντικείμενο που καταπιάνονται.

Η «Γεωγραφία είναι πολύ κουλ» δημοσίευσε όσες αξίζει να ακολουθήσουμε:

Χημεία, ιστορία, φυσική, κοινωνιολογία… ακόμα και αν δεν είσαι φαν τους, οι παρακάτω σελίδες θα σε κάνουν.

Astronio: Η σελίδα του απίθανου καναλιού του Παύλου Καστανά στο YouTube, όπου ανεβαίνουν εξαιρετικά ενδιαφέροντα βίντεο για τους λάτρεις της αστρονομίας και των θετικών επιστημών.

Archaeostoryteller: Μια σελίδα για την αρχαιολογία στην pop εκδοχή της, με ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με την ελληνική ιστορία.

Καθημερινή Φυσική: Ο Στέφανος είναι φυσικός και τρέχει τη δημοφιλή αυτή σελίδα και κανάλι στο YouTube, όπου παρουσιάζει την αγαπημένη του επιστήμη με απλά και κατανοητά λόγια.

Και η βιολογία είναι πολύ κουλ: Μια απίθανη σελίδα, με συχνές αναρτήσεις που αφορούν στη βιολογία, όπου παρουσιάζονται facts και info με τον πιο δημιουργικό τρόπο.

Βιολογία να φαν και οι κότες: Ίδιο subject, αλλά με διαφορετικό και εξίσου ενδιαφέρον περιεχόμενο. Θα κολλήσεις.

Smart Chemistry: Ο Δημήτρης δημιούργησε ένα απίθανο και φιλόξενο community για όποιον είναι λάτρης της χημείας, ενώ διατηρεί κι ένα εξίσου ενδιαφέρον κανάλι στο YouTube.


γεωΓΡΑΦΙΚΟΙ: «Γεωγραφία, μοντάζ και εξυπνάδες» έτσι την περιγράφουν οι διαχειριστές της. Πολύτιμες πληροφορίες για κάθε μεριά του κόσμου και γνώση που αξίζει να αποθηκεύσεις. Περισσότερα στο www.geografikoi.gr.

https://www.facebook.com/istoriamouu/posts/194873635509896

Ιστορία μου Αμαρτία μου: «Εδώ δεν μας νοιάζει ο βαθμός σου στην ιστορία στο σχολείο, θέλουμε απλά να μάθουμε όλοι μαζί, βοηθώντας ο ένας τον άλλον με χιούμορ και όρεξη» διαβάζουμε στην περιγραφή.

The Trivialist: Infos για κουλτούρα και ιστορία, σε μια ιστορία που συνδυάζει τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα με το χιούμορ. Πληροφορίες που αξίζει να μάθεις και σίγουρα θα θυμάσαι.

Οι εφευρέσεις είναι πολύ κουλ: Ό,τι λέει το όνομα. Διαχειριστής είναι όποιος κρύβεται πίσω από τη «Γεωγραφία» και υπόσχεται επιπλέον υλικό σύντομα.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2791902954384651&id=2209390099302609

Yannis Sarakatsanis: Ο γνωστός ηθοποιός «τρέχει» ένα φανταστικό κανάλι στο YouTube. Φιλοσοφία, ψυχολογία, φυσικές επιστήμες, τέχνη, βιβλία, podcast και πάρα πάρα πολλή σκέψη, όλα αυτά ανακατεμένα με καυστικό χιούμορ και συμπιεσμένα σε σύντομα βίντεο.

SHARE