fbpx Έλεν Πέιτζ: «Είμαι τρανς και το όνομά μου είναι Έλιοτ» | BOVARY
ο Έλιοτ Πέιτζ
Φωτογραφία: AP Images
02|12|2020 10:06
SHARE
COMING OUT

Έλεν Πέιτζ: «Είμαι τρανς και το όνομά μου είναι Έλιοτ»


Ο Έλιοτ Πέιτζ συστήθηκε ξανά στο κοινό του και έκανε το coming out ως τρανς.

Pre-coming out ο Έλιοτ Πέιτζ ήταν γνωστός ως Έλεν Πέιτζ. Υπήρξε υποψήφιος για Όσκαρ για την ερμηνεία του στην ταινία «Τζούνο», ενώ αυτήν την περίοδο τον βλέπουμε στη σειρά του Netflix «Umbrella Academy», όπου κρατούσε τον ρόλο της Βάνια.

Ο ίδιος λοιπόν, με μια ανοιχτή επιστολή αποκάλυψε ότι είναι τρανς άνδρας. Από το 2018 είναι παντρεμένος με την Έμμα Πόρτνερ.

Γεια σας φίλοι,

Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας το γεγονός ότι είμαι τρανς. Οι αντωνυμίες μου είναι αυτός/αυτοί και το όνομά μου είναι Έλιοτ. Αισθάνομαι τυχερός που γράφω αυτό το γράμμα. Που είμαι εδώ. Που έφτασα σε αυτό το σημείο της ζωής μου.

Αισθάνομαι τεράστια ευγνωμοσύνη για τους απίθανους ανθρώπους που με στήριξαν σε αυτό το ταξίδι. Δεν μπορώ να περιγράψω πόσο υπέροχο είναι, επιτέλους να με αγαπάω αρκετά, ώστε να γίνω ο αληθινός μου εαυτός. Τόσοι άνθρωποι στην τρανς κοινότητα με έχουν εμπνεύσει σε μεγάλο βαθμό. Σας ευχαριστώ για το κουράγιο, τη γενναιοδωρία σας και την ατελείωτη προσπάθειά σας να κάνετε αυτόν τον κόσμο πιο φιλεύσπλαχνο, από τον οποίο δε θα αποκλείεται κανείς. Θα προσφέρω όση βοήθεια μπορώ και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για μια στοργική κοινωνία με ίσα δικαιώματα.

Ο Έλιοτ Πέτιζ με τη σύζυγό του, Έμμα Πόρτνερ
Ο Έλιοτ Πέτιζ με τη σύζυγό του, Έμμα Πόρτνερ/ AP Images

Επίσης ζητάω υπομονή. Η χαρά μου είναι αληθινή, αλλά είναι και εύθραυστη. Η αλήθεια είναι ότι, παρά το γεγονός ότι αισθάνομαι πολύ χαρούμενος αυτή τη στιγμή και τυχερός που μπορώ και βρίσκομαι σε αυτή τη θέση, αισθάνομαι και φόβο. Φοβάμαι την αδιακρισία, το μίσος, τα «αστεία», τη βία. Για να είμαι ξεκάθαρος, δεν προσπαθώ να φορτίσω με αρνητικά συναισθήματα μια στιγμή που είναι χαρούμενη για μένα και πρέπει να εορταστεί, αλλά θέλω να δώσω την πλήρη εικόνα. Τα στατιστικά είναι τραγικά.

Οι διακρίσεις που αντιμετωπίζουν τα τρανς άτομα είναι έντονες, ύπουλες και σκληρές και οδηγούν σε τρομερές συνέπειες. Μόνο το 2020, τουλάχιστον 40 transgender άτομα δολοφονήθηκαν -η πλειοψηφία ήταν μαύρες και λατίνες τρανς γυναίκες. Σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς που μάχονται για να ποινικοποιήσουν το σύστημα υγείας για την τρανς κοινότητα και μας στερούν το δικαίωμα στην ύπαρξη και σε όλους αυτούς με μεγάλο κοινό, που συνεχίζουν να συμπεριφέρονται εχθρικά στην τρανς κοινότητα θα πω το εξής: έχετε αίμα στα χέρια σας. Απελευθερώνεται ένα κύμα ανελέητης και εξευτελιστικής οργής κατά της τρανς κοινότητας, το 40% των μελών της οποίας έχει κάνει απόπειρα αυτοκτονίας. Αρκετά. Πληγώνετε ανθρώπους έτσι. Ένας από αυτούς είμαι εγώ και δε θα σιωπήσω απέναντι στις επιθέσεις σας.

Αγαπώ το γεγονός ότι είμαι τρανς. Και ότι είμαι queer. Και όσο περισσότερο μένω αληθινός στον εαυτό μου και αγκαλιάζω αυτό που είμαι, τόσο περισσότερο ονειρεύομαι και η καρδιά μου γεμίζει, εξελίσσομαι περισσότερο. Σε όλους τους τρανς ανθρώπους που αντιμετωπίζουν εχθρικές συμπεριφορές και απειλές καθημερινά και νιώθουν ότι σιχαίνονται τον εαυτό τους θα σας πω το εξής: σας βλέπω, σας αγαπώ και θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να κάνω αυτόν τον κόσμο καλύτερο.

Σας ευχαριστώ που το διαβάσατε,

Όλη μου την αγάπη,

Έλιοτ

SHARE