Ελένη Προκοπίου
Ελένη Προκοπίου/Φωτογραφία: Φίνος Φιλμ
STAR ΤΗΣ FINOS FILM

Ελένη Προκοπίου: Δείτε πώς είναι σήμερα η ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου


Με σπουδαίο ταλέντο στο χορό, πηγαίες υποκριτικές δυνατότητες αλλά και εξωτική ομορφιά, η Ελένη Προκοπίου άφησε το στίγμα της στον ελληνικό κινηματογράφο.

Μια σπάνια φωτογραφία της εντοπίσαμε στο Instagram, την οποία δημοσίευσε ο ηθοποιός Γιώργος Παράσχος στο προφίλ του. Οπως ο ίδιος σημείωσε η Ελένη Προκοπίου θα συμμετέχει στη θεατρική παράσταση «Το κορίτσι μου» που θα ανέβει από τις 4 Μαρτίου στο Θέατρο Αμαλία στη Θεσσαλονίκη. Η Ελένη Προκοπίου θα υποδυθεί μέσω voice over τη μητέρα του στο θεατρικό έργο.

Η μοναδική Ελένη Προκοπίου που τα πανέμορφα μάτια της έχουν σφραγίσει την χρυσή εποχή του παλιού ελληνικού κινηματογράφου επιστρέφει έτσι στο θέατρο 52 χρόνια μετά την αποχώρησή της από την υποκριτική.

Δείτε πώς είναι σήμερα στα 84 της χρόνια:

Τελευταία κινηματογραφική ταινία που συμμετείχε η Ελένη Προκοπίου ήταν με τη Φίνος Φιλμ το 1972 στο «Το Κοροϊδάκι της Πριγκιπέσσας», παραδίδοντας – κατά πολλούς – την καλύτερη ερμηνεία της. Η 24η ταινία της καριέρας της ήταν και το κύκνειο άσμα της καθώς είχε αποφασίσει να σταματήσει κάθε επαγγελματική δραστηριότητα και να αφοσιωθεί στην οικογένεια της.

Η ηθοποιός άφησε το στίγμα της στον ελληνικό κινηματογράφο παρότι επέλεξε σε σχετικά νεαρή ηλικία να αποσυρθεί από την καλλιτεχνική ζωή. Ήταν εκείνη που τη χρυσή εποχή των μιούζικαλ έκλεψε την παράσταση και μπήκε στα όνειρα του αντρικού πληθυσμού μέσα από ρόλους δυναμικών και σαγηνευτικών γυναικών.

Φωτογραφία: Φίνος Φιλμ

Σημειώνεται ότι το ντεμπούτο της στο σανίδι έγινε τη θεατρική περίοδο 1955-56, όταν χόρεψε – έφηβη ακόμα – μαζί με τον εξαιρετικό χορευτή Δημήτρη Ιβανώφ, στην επιθεώρηση «Έξω οι Άγγλοι» που ανέβηκε στο θέατρο Ολύμπια Πειραιώς. Με το ταλέντο της ολοφάνερο, σύντομα η Ελένη Προκοπίου δέχτηκε πρόταση να περάσει οντισιόν για «πρώτη χορεύτρια» στο θέατρο Ακροπόλ. Εκεί όπου υπεύθυνος για το μπαλέτο ήταν ο σπουδαίος Μανώλη Καστρινός. Εκείνος την έκανε «ζευγάρι» με τον Βαγγέλη Σειληνό με πρώτη κοινή τους εμφάνιση στην παράσταση «Σιγά και με το Μαλακό!» τη θεατρική περίοδο 1956-57.

SHARE