Ελεονώρα Μελέτη
Ελεονώρα Μελέτη /Φωτογραφία: ANT1
13|02|2021 10:51
SHARE
ΕΛΕΟΝΩΡΑ ΜΕΛΕΤΗ

Ελεονώρα Μελέτη: «Έχω καταγγείλει συμπεριφορά κι ενώ είχα δίκιο, παραλίγο να χάσω εγώ τη δουλειά μου»


Στην εκπομπή «Χιούστον το λύσαμε» ήταν καλεσμένη η Ελεονώρα Μελέτη.

Η παρουσιάστρια αποκάλυψε στον Φάνη Λαμπρόπουλου και τον Νικόλα Ράπτη ότι κάποτε παραλίγο να χάσει τη δουλειά της, όταν κατήγγειλε ανάρμοστη συμπεριφορά στο εργασιακό της περιβάλλον.

«Έχω πληρώσει άπειρες φορές το ότι δεν μετράω τα λόγια μου. Επειδή είναι πρόσφατο και αυτό με το «σπάσε τη σιωπή». Έχω καταγγείλει συμπεριφορά κι ενώ είχα δίκιο και επιβεβαιώθηκε και υποστηρίχθηκε και από άλλους, παραλίγο να χάσω εγώ τη δουλειά μου. Γιατί μιλώντας και καταγγέλλοντας τη συμπεριφορά, που ναι μεν φαινόταν και επιβεβαιωνόταν από εξωγενείς και υποστηρικτικούς παράγοντες, αυτό δημιουργούσε «πρόβλημα», δημιουργούσε «πονοκέφαλο».

Οπότε τι έγινε; Ζήτησαν να απομακρυνθώ εγώ από το πόστο μου. Και απομακρύνθηκα. Γιατί είχε επιβεβαιωθεί η σοβαρότητα της δικής μου αναφοράς, αλλά αργότερα υπήρξε ρήγμα στο εργασιακό περιβάλλον. Ακριβώς γιατί ανέφερα αυτή τη συμπεριφορά.

Δείτε το βίντεο:

Οπότε, καταλαβαίνω και ταυτίζομαι απόλυτα με τις γυναίκες που αργούν να μιλήσουν ή αποφασίζουν να μην μιλήσουν καθόλου. Αυτό που αντιμετώπισα εγώ στον δικό μου εργασιακό χώρο, είναι ο λόγος που δε μιλάει μια άλλη κοπέλα. Βέβαια, στη δική μου περίπτωση δεν έχει να κάνει με σεξουαλική συμπεριφορά.

Θα σου πω ποιο είναι το πρόβλημα. Καταδικαστέα και ποινικά διώξιμη είναι κυρίως η σεξουαλική βία και η κακοποίηση. Υπάρχουν όμως και ανάρμοστες συμπεριφορές, οι οποίες μπορεί να είναι βίαιες, να έχουν τεράστιο κόστος, όχι σωματικό αλλά σίγουρα συναισθηματικό και ψυχικό, δεν διώκονται, δύσκολα αποδεικνύονται και παρ’ όλα αυτά όμως είναι συμπεριφορές που πρέπει να καταγγέλλονται» ανέφερε χαρακτηριστά η Ελεονώρα Μελέτη.

SHARE