Ο Έλιοτ Πέιτζ στο εξώφυλλο του περιοδικού TIME
Φωτογραφία: TIME
17|03|2021 10:49
SHARE
ΕΛΙΟΤ ΠΕΙΤΖ

Ο Έλιοτ Πέιτζ είναι ο πρώτος τρανς άνδρας που εμφανίζεται στο εξώφυλλο του περιοδικού TIME


Ο Έλιοτ Πέιτζ στην πρώτη του φωτογράφιση ύστερα από το coming out έγινε ο πρώτος τρανς άνδρας που φιλοξενείται ποτέ στο εξώφυλλο του περιοδικού Time.

Πριν από λίγους μήνες ο Έλιοτ Πέιτζ ανακοίνωσε στον κόσμο ότι είναι τρανς άνδρας. Ο ηθοποιός, που έγινε γνωστός για τη συμμετοχή του στις ταινίες «Juno» (για τη οποία κέρδισε και μια υποψηφιότητα για Όσκαρ), «Inception» και «X-Men» φωτογραφήθηκε για το περιοδικό Time και μίλησε για το coming out.

«Αυτό που περίμενα ήταν πολλή αγάπη και στήριξη και πολύ μίσος και τρανσοφοβία. Και αυτό έγινε ουσιαστικά» είπε ο Έλιοτ Πέιτζ για την αντίδραση του κόσμου ύστερα από την ανακοίνωσή του ότι είναι τρανς άνδρας, την οποία έκανε μέσω Instagram. Για την παιδική του ηλικία, ο ηθοποιός είπε ότι από πολύ μικρός ένιωθε αγόρι και όταν στα 9 του χρόνια του επέτρεψαν οι γονείς του να κόψει κοντά τα μαλλιά του, το θεώρησε προσωπική νίκη.

Σχετικά με τη μαστεκτομή του, ο ίδιος την περιγράφει ως γεγονός που του άλλαξε εντελώς τη ζωή. Ο Πέιτζ δημοσίευσε το εξώφυλλο στο Instagram, γράφοντας: «Με βαθύ σεβασμό σε όσους προηγήθηκαν, ευγνωμοσύνη σε όσους με στήριξαν και μεγάλη ανησυχία και τη νέα γενιά των τρανς ατόμων που πρέπει να προστατέψουμε, σας καλώ να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να αποτινάξουμε τους αντι-τρανς νόμους, το μίσος και τις διακρίσεις κάθε μορφής».

Σε μια εποχή που ακόμα βλέπουμε τους τρανς ρόλους να τους παίζουν cis ηθοποιοί είναι σημαντικό να βλέπεις την τεράστια αποδοχή του κόσμου στο coming out του Έλιοτ Πέιτζ, ο οποίος όπως ανέφερε στο περιοδικό αμέτρητοι κινηματογραφικοί παραγωγοί επικοινώνησαν με τον μάνατζέρ του, λέγοντας ότι θα ήταν τιμή τους να πρωταγωνιστήσει σε ταινία τους.

Τη φωτογράφιση επιμελήθηκε ο τρανς φωτογράφος Wynne Neilly.

Καθώς ακόμα μιλάμε για τα αυτονόητα όπως το γεγονός ότι, η ανατομία δεν συμβαδίζει πάντα με την ταυτότητα φύλου (ούτε και η σεξουαλικότητα), και υπάρχουν ακόμα εκείνοι που δεν μπορούν να δεχτούν ότι πολλοί δεν ταυτίζονται με κανένα φύλο, ο Έλιοτ Πέιτζ ως ο πρώτος τρανς άνδρας στο εξώφυλλο του περιοδικού Time, είναι μια χρυσή σελίδα στην ιστορία των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

SHARE