Ο Νίκος Κούρκουλος στον Κατήφορο
Ο Νίκος Κούρκουλος στον Κατήφορο/Φωτογραφία: Imdb
ΛΑΜΠΕΤΗ-ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΣ

Έλλη Λαμπέτη και Νίκος Κούρκουλος κάνουν πρόβες πάνω στη σκηνή -Το σπάνιο κλικ από το 1962


Μια σπάνια φωτογραφία της Έλλης Λαμπέτη και του Νίκου Κούρκουλου μοιράστηκε ο Άρης Λουπάσης.

Ο δημοσιογράφος μοιράζεται συχνά σπάνιες φωτογραφίες μεγάλων Ελλήνων καλλιτεχνών και όχι μόνο και τις άγνωστες ιστορίες τους.

Αυτή τη φορά, επέλεξε μια ρετρό φωτογραφία δύο σπουδαίων ηθοποιών.

Στην ασπρόμαυρη φωτογραφία, βλέπουμε την Έλλη Λαμπέτη να φορά λευκό ρούχο με μαύρο δίχτυ, έχει λυτά τα μαλλιά της και να κοιτά ερωτικά τον Κούρκουλο στα μάτια ενώ κάνουν πρόβες.

Εκείνος φορά το κοστούμι του και την κοιτά επίσης στα μάτια με πάθος. Είναι πανέμορφοι και γοητευτικοί και οι δύο.

«Η Έλλη Λαμπέτη (με γύψο στο δεξί χέρι) και ο Νίκος Κούρκουλος στην πρεμιέρα του έργου "Οντίν η Νεράιδα" του Ζαν Ζιρωντού που ανεβαίνει στο θέατρο "Γκλόρια" στις 16 Νοεμβρίου του 1962. Κατά την διάρκεια των προβών η μεγάλη ηθοποιός θα γλιστρήσει στην σκηνή με αποτέλεσμα να προκληθεί κάταγμα στο χέρι και την εισαγωγή της στο νοσοκομείο. Παρά τους δυνατούς πόνους συμμετέχει κανονικά στις πρόβες και εμφανίζεται στην πρεμιέρα με τον γύψο στο χέρι εντυπωσιάζοντας για άλλη μια φορά τους θεατές με την έξοχη ερμηνεία της. Η συνεργασία με τον Νίκο Κούρκουλο ξεκινάει το 1958 στην "Κυρία με τις Καμέλιες" όπου εκείνος κάνει και το ντεμπούτο του στην σκηνή και συνεχίζεται τέσσερα χρόνια αργότερα στα έργα: "Η μικρή μας πόλη", "Ανοιξιάτικο τραγούδι", "Οντίν", "Η κληρονόμος" και "Σαμπρίνα". Στην παράσταση "Οντίν" η Έλλη υποδύεται την Νεράιδα με το συγκεκριμένο όνομα που ερωτεύεται παράφορα τον θνητό ιππότη Χάνς (Νίκο Κούρκουλο), τον οποίο και αφορίζει αν την προδώσει να πεθάνει. Εκείνος σε ένα θανατηφόρο δίλημμα έχει να επιλέξει ανάμεσα σε ένα εξωτικό πλάσμα από τον ρομαντικό κόσμο του παραμυθιού και στο έρωτα μιας γυναίκας που τον περιμένει καρτερικά στην πραγματική του ζωή. Τελικά επιλέγει το δεύτερο με αποτέλεσμα να παρασυρθεί από το νερό και να χαθεί και την Νεράιδα να χάνει στο τέλος την μνήμη της. Παρά τις εξαιρετικές ερμηνείες τονίζοντας την δύναμη της αγάπης και του έρωτα καθώς και το στοιχείο της απόρριψης και της προδοσίας, το κοινό δεν γεμίζει την πλατεία του θεάτρου και οδηγεί στην αλλαγή του έργου τα Χριστούγεννα με την "Κληρονόμο" της Κάθριν Σλόππερ σπάζοντας κυριολεκτικά τα ταμεία. Ο ταλαντούχος ηθοποιός στα πρώτα χρόνια των μεγάλων καλλιτεχνικών επιτυχιών, καθηλώνεται από την σαρωτική και σαγηνευτική παρουσία της στην σκηνή, με την χημεία τους κάθε φορά να είναι απλά μαγική», γράφει χαρακτηριστικά στη λεζάντα.

SHARE