Ενας ασυνήθιστος σταθμός στην Ιαπωνία
Μπορείς να πας μόνο το τρένο/Φωτογραφία: niepongt3/instagram
ΙΑΠΩΝΙΑ

O ασυνήθιστος σιδηροδρομικός σταθμός στη μέση του πουθενά, χωρίς είσοδο και έξοδο


Ενας σιδηροδρομικός σταθμός κατά μήκος του ποταμού Nishiki στην Ιαπωνία έχει καταφέρει να ξεχωρίσει, καθώς δεν διαθέτει ούτε είσοδο ούτε έξοδο.

Ο σταθμός φέρει το όνομα «Seiryu Miharashi Eki» και είναι προσβάσιμος μόνο με τρένο από τον σταθμό Nishikigawa. Με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό την περιορισμένη πρόσβαση, το γραφικό σημείο δημιουργήθηκε αποκλειστικά ως σημείο όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το φυσικό τοπίο και την υπέροχη θέα.

Ο ασυνήθιστος αυτός σταθμός άνοιξε τον Μάρτιο του 2019 στη γραμμή Nishikigawa Seiryu και φτιάχτηκε για να μπορούν οι ταξιδιώτες να αφιερώνουν λίγο χρόνο για να θαυμάζουν την φύση πριν συνεχίσουν το ταξίδι τους. Αλλωστε, η ονομασία αυτού του σταθμού μεταφράζεται ως «ο σταθμός για να βλέπεις τη θέα».

Καμιά φορά βιαζόμαστε τόσο πολύ να φτάσουμε στον προορισμό μας που πολλές φορές ξεχνάμε να απολαύσουμε την διαδρομή. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί όμως στην νότια Ιαπωνία καθώς ο σιδηροδρομικός σταθμός «Seiryu Miharashi Eki» φτιάχτηκε για αυτό τον σκοπό.

Ο σταθμός βρίσκεται σε μια βουνοπλαγιά του νομού Yamaguchi της Ιαπωνίας, σε μια αγροτική και απομακρυσμένη περιοχή.

Μόνο μερικά ειδικά τρένα κάνουν στάση σε αυτόν τον ασυνήθιστο σταθμό και όταν οι επιβάτες αποβιβάζονται εκεί για να απολαύσουν το τοπίο δεν μπορούν να φύγουν από την πλατφόρμα. Θα πρέπει να περιμένουν το επόμενο τρένο για να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

SHARE