Εριέττα και Γιάννης Λάτσης την εποχή που παντρεύτηκαν / Φωτογραφία: Ιδρυμα Γ. Λάτση
Εριέττα και Γιάννης Λάτσης την εποχή που παντρεύτηκαν / Φωτογραφία: Ιδρυμα Γ. Λάτση
14|01|2023 09:49
SHARE
ΕΡΙΕΤΤΑ ΛΑΤΣΗ

Η Εριέττα Λάτση με τον εγγονό της, Πάρι Κασιδόκωστα και την κόρη της, Μαριάννα -3 γενιές σε μια φωτό


Η Έλενα Λυμπέρη δημοσίευσε στο προφίλ του Elena's diary μια σειρά από φωτογραφίες της Εριέττας Λάτση-Τσουκαλά, της αγαπημένης συζύγου του διάσημου εφοπλιστή, Γιάννη Λάτση.

Με αφορμή τον πρόσφατο θάνατο της κ. Λάτση στις 28 Δεκεμβρίου του 2022, η σελίδα δημοσίευσε παλιές αλλά και πιο πρόσφατες φωτογραφίες της εκλιπούσας στις οποίες απαθανατίζεται στο πλάι μελών της οικογένειάς της και του επίσης εκλιπόντος συζύγου της.

Ιδιαίτερα συγκινητική είναι η φωτογραφία στην οποία ποζάρει με τον σύζυγό της στα πρώτα χρόνια της γνωριμίας τους ενώ εκείνος είναι ενδεδυμένος τη ναυτική του φορεσιά, ενώ μάλιστα σε μία από τις εικόνες το ζευγάρι φωτογραφίζεται στο πλευρό της πριγκίπισσας Νταϊάνα.

Στην πιο πρόσφατη φωτογραφία της δημοσίευσης, η Εριέττα Λάτση φαίνεται να περικλείεται από την κόρη της, Μαριάννα Λάτση και τον εγγονό της, Πάρι Κασιδόκωστα, καθώς οι τρεις τους ποζάρουν χαμογελαστοί στον φακό και μοιάζουν ιδιαίτερα χαρούμενοι.

Φωτογραφία: instagram / @elenasdiary_blog

Η λεζάντα της εν λόγω ανάρτησης αναφέρει:

«Αποχαιρετισμός σε μια μεγάλη κυρία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 97 ετών η Εριέττα Λάτση- Τσουκαλά. Διακριτική, προσηνής, ήταν η αφοσιωμένη σύζυγος του εφοπλιστή και ευεργέτη Γιάννη Λάτση και η πολυαγαπημένη μητέρα του Σπύρου, της Μαργαρίτας και της Μαριάννας Λάτση. Η Εριέττα Λάτση-Τσουκαλά γεννήθηκε το 1925 στον Πύργο. Κόρη ευκατάστατου αρτοποιού γνώρισε τον Γιάννη Λάτση όταν εκείνη ακόμη φοιτούσε στο Γυμνάσιο θηλέων. Αρραβωνιάστηκαν και παντρεύτηκαν κάμπτοντας τις αντιρρήσεις του πατέρα της, που δεν τον ενέκρινε καθώς ο κατοπινός Έλληνας Κροίσος δεν είχε αρχίσει ακόμη την αστρονομική του επιχειρηματική άνοδο. Λένε ότι ο καπετάν Γιάννης την «έκλεψε» και την παντρεύτηκε το 1940. Από τότε και για τις επόμενες δεκαετίες η Εριέττα Λάτση έμεινε στο πλευρό του συζύγου της στηρίζοντάς τον σε όλη τη μακρά πορεία της πολυσχιδούς του δραστηριότητας έως τον θάνατο του, το 2003. Η Εριέττα Λάτση-Τσουκαλά ήταν επίσης η συνιδρύτρια και πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση το οποίο εξέδωσε σήμερα την ακόλουθη ανακοίνωση: «Το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση στο άγγελμα του θανάτου της Συν-ιδρύτριας και Προέδρου του Εποπτικού του Συμβουλίου Εριέττας Ιωάννου Λάτση συνεδρίασε εκτάκτως και αποφάσισε τα ακόλουθα: Να εκφρασθούν τα συλλυπητήρια των μελών του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Ιδρύματος στην οικογένεια της εκλιπούσης. Να αναρτηθούν μεσίστιες οι σημαίες προς ένδειξη πένθους στα γραφεία του Ιδρύματος για 5 ημέρες. Να αργήσουν τα γραφεία του Ιδρύματος στις 29 Δεκεμβρίου 2022. Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον Τύπο.» Στις φωτογραφίες: 1.Με τον Γιάννη Λάτση στα χρόνια της πρώτης γνωριμίας τους. 2.Το ζευγάρι με την κόρη τους, Μαριάννα. 3.Με την Μαριάννα Λάτση και τον εγγονό της, Πάρι Κασιδόκωστα. 4. Συναντώντας με τον Γιάννη Λάτση την πριγκίπισσα Diana. Η οικογένεια Λάτση είχε ιδιαίτερα στενούς δεσμούς με την Βασιλική οικογένεια της Αγγλίας.»

SHARE