μπισκότα λεμονιού
Φωτογραφία: Shutterstock
ΣΥΝΤΑΓΗ

Εύκολα μπισκότα λεμονιού χωρίς μίξερ -Γίνονται στο πι και φι


Ένα νόστιμο σνακ μπορεί να κάνει την ημέρα μας λίγο πιο απολαυστική.

Είτε το πρωί είτε το απόγευμα, ένα γλυκάκι είναι ό,τι πρέπει για να μας φτιάξει τη διάθεση.

Τα μπισκότα είναι από τα αγαπημένα μας σνακ που λατρεύουμε να τρώμε ήδη από τα παιδικά μας χρόνια.

Τα έφτιαχναν η μαμά και η γιαγιά μας και φέρνουν στη μνήμη μας όμορφες αναμνήσεις, γεμάτες μυρωδιές. Είναι η ιδανική λύση όταν θέλουμε κάτι εύκολο και γρήγορο.

Ψάχνοντας για την τέλειασυνταγή, βρήκαμε μια απίθανη για μπισκοτάκια λεμονιού χωρίς μίξερ, με λίγα και απλά υλικά που έχουμε οι περισσότεροι ήδη στην κουζίνα μας.

Γίνονται θεϊκά και θα τα λατρέψουν όλοι στο σπίτι, μικροί και μεγάλοι.

Σημείωσε τι θα χρειαστείς για να τα φτιάξεις:

ΥΛΙΚΑ

Για την ζύμη

  • 270 γρ αλεύρι γ.ο.χ
  • 140 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 1 μέτριο αυγό
  • 1 βανιλίνη
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 1/2 κ.γ. baking powder
  • Λίγο αλάτι

Για το πασπάλισμα

  • Ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε το βούτυρο, την ζάχαρη, το αυγό, την βανιλίνη, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
  • Προσθέτουμε το baking powder στο αλεύρι και ανακατεύουμε.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε 2 δόσεις στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ μέχρι να έχουμε μια ωραία ζύμη.
  • Τυλίγουμε με μια μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη για 1/2 ώρα.
  • Μετράμε το κάθε κομμάτι να είναι 30 γρ. και αφού το κάνουμε μπαλίτσα το βουτάμε στην ζάχαρη άχνη.
  • Κάνουμε την ίδια διαδικασία με την υπόλοιπη ζύμη.
  • Ψήνουμε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 12-14 λεπτά στους 170C.
  • Τα αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν πάνω σε μια σχάρα.

Έτοιμα! Καλή όρεξη!

Η συνταγή είναι από το live-kitchen.gr





SHARE