Ο Φαίδων Γεωργίτσης
Φωτογραφία: Φίνος Φιλμ
RETRO

Ο Φαίδων Γεωργίτσης και η Μπέτυ Λιβανού στο «Γιούγκερμαν» -Σπάνιο κλικ από την χαμένη τηλεοπτική σειρά του '70


Μια σπάνια φωτογραφία δύο μεγάλων Ελλήνων ηθοποιών μοιράστηκε η Έλενα Μακρή Λυμπέρη.

Η γνωστή δημοσιογράφος μοιράζεται συχνά σπάνιες φωτογραφίες και ιστορίες Ελλήνων καλλιτεχνών.

Αυτή τη φορά, δημοσίευσε μια ασπρόμαυρη φωτογραφία του Φαίδωνα Γεωργίτση και της Μπέτυ Λιβανού από την τηλεοπτική μεταφορά του «Γιούγκερμαν» του Μ. Καραγάτση.

Η τηλεοπτική σειρά με πρωταγωνιστή τον Αλέκο Αλεξανδράκη σε σκηνοθεσία του Βασίλη Γεωργιάδη ξεκίνησε να προβάλλεται τον Μάρτιο του 1976 και ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο του 1977. Θεωρείται μια από τις πιο άρτιες τηλεοπτικές παραγωγές της δεκαετίας του ‘70. Από τα 140 επεισόδια που γυρίστηκαν σώζεται στο αρχείο της ΕΡΤ, όμως, μόνο ένα», αναφέρει η λεζάντα της φωτογραφίας.

Ο Φαίδων Γεωργίτσης ενσάρκωνε τον «Γιώργο Μάζη» και η Μπέτυ Λιβανού τη «Βούλα Παπαδέλη».

Στην ρετρό φωτογραφία τους βλέπουμε να φορούν ρούχα της εποχής να να κάθονται στο σκηνικό. Ο Γεωργίτσης φορά ένα κοστούμι, με γιλέκο και γραβάτα ενώ η Λιβανού φόρεμα και φουλάρι στον λαιμό ενώ έχει τα μαύρα μαλλιά της στο χαρακτηριστικό hairstyle της εποχής που διαδραματίζεται το έργο.

Οι δύο ηθοποιοί έκαναν μια μεγάλη καριέρα καθώς πρωταγωνίστησαν στις πιο σπουδαίες ελληνικές ταινίες και θεατρικές παραστάσεις, γράφοντας με χρυσά γράμματα το όνομά τους στο πάνθεον του ελληνικού σινεμά.

SHARE