Η Κέιτ Μπλάνσετ στο Φεστιβάλ Βενετίας
η φετινή διοργάνωση πιθανώς θα έχει λιγότερες ταινίες/Φωτογραφία: ΑP images
27|05|2020 14:36
SHARE
VENICE FILM FESTIVAL

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας θα γίνει κανονικά τον Σεπτέμβριο


Μπορεί μεγάλα κινηματογραφικά φεστιβάλ, όπως οι Κάννες, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, να αναβλήθηκαν, ευτυχώς όμως έφτασε ένα καλό νέο για τους σινεφίλ.

Το Φεστιβάλ Βενετίας λοιπόν, αν και η Ιταλία έχει πληγεί ιδιαιτέρως, θα γίνει κανονικά τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα  με τον κυβερνήτη της περιφέρειας Βένετο, Λούκα Ζάια, ο οποίος είναι μέλος του ΔΣ της Μπιενάλε.

Όπως είπε μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ, η φετινή διοργάνωση πιθανώς θα έχει λιγότερες ταινίες, ενώ το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί στα τέλη Ιουλίου.

Στις αρχές Μαΐου, το Φεστιβάλ διερεύνησε μέσω επιστολής που απέστειλε ο καλλιτεχνικός διευθυντής, Αλμπέρτο Μπαρμπέρα τις προθέσεις ηθοποιών, σκηνοθετών, παραγωγών και ατζέντηδων σε σχέση με τη διεξαγωγή της φετινής διοργάνωσης, ρωτώντας κατά πόσο είναι διατεθειμένοι να παραστούν στο φεστιβάλ. Σύμφωνα με τις απαντήσεις τους  -χωρίς ωστόσο να πρόκειται για επίσημη ανακοίνωση- οι ερωτηθέντες είπαν ότι κατά την εκτίμηση τους το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί κανονικά τον Σεπτέμβριο.

Το Φεστιβάλ της Βενετίας οργανώνεται από την εταιρεία Biennale di Venezia και είναι το παλαιότερο στον κόσμο κινηματογραφικό φεστιβάλ, οπότε το γεγονός ότι θα διεξαχθεί μοιάζει με μια συμβολική κίνηση που σηματοδοτεί την αναγέννηση της κινηματογραφικής βιομηχανίας.

Τον Ιανουάριο ανακοινώθηκε πως πρόεδρος του φετινού Φεστιβάλ της Βενετίας θα είναι η Κέιτ Μπλάνσετ. Όσον αφορά τις ημερομηνίες διεξαγωγής, πιθανότερο είναι πως θα λάβει χώρα από τις 2 έως τις 12 Σεπτεμβρίου στο νησί Lido.

Παράλληλα, το Φεστιβάλ θα συμμετέχει και στο πρότζεκτ «We Are One», το πρώτο ψηφιακό κινηματογραφικό φεστιβάλ που θα προβληθεί στο YouTube, από τις 29 Μαΐου, έως και τις 7 Ιουνίου 2020. Το συγκεκριμένο φεστιβάλ θα είναι δωρεάν για το κοινό. Θα περιλαμβάνει ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ, μουσική, κωμωδία και συζητήσεις στα πάνελ, που οι επισκέπτες θα παρακολουθούν χωρίς διαφημίσεις.

SHARE