FKA Twigs Shia LaBeouf
Φωτογραφία: AP Images
12|12|2020 12:09
SHARE
FKA TWIGS

«Ήταν το χειρότερο πράγμα που έχω ζήσει» -Η FKA Twigs μηνύει τον Shia LaBeouf για συστηματική ψυχική και σωματική κακοποίηση


Την επόμενη μέρα της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου, το 2019, ο ηθοποιός Shia LaBeouf πατούσε τέρμα το γκάζι μέσα σε ένα αυτοκίνητο με προορισμό το Λος Άντζελες. Η συνοδηγός και σύντροφός του, τραγουδίστρια FKA Twigs του ζήτησε να σταματήσει για να κατέβει.

Εκείνος έβγαλε τη ζώνη του την απειλούσε ότι θα τρακάρει το αμάξι αν δεν του εξομολογούταν την αγάπη του. Έφτασαν σε ένα βενζινάδικο, και εκείνη πήρε τα πράγματά της από το αμάξι. Τότε εκείνος την ακολούθησε, την έσπρωξε πάνω στο αμάξι, κόλλησε το πρόσωπό του στο δικό της και άρχισε να της φωνάζει, αναγκάζοντάς την να μπει ξανά μέσα.

Με αυτό το περιστατικό ξεκινά το μεγάλο, αποκαλυπτικό άρθρο των New York Times, στο οποίο η FKA Twigs περιγράφει λεπτομέρειες και περιστατικά της κακοποιητικής σχέσης της με τον ηθοποιό που διήρκεσε έναν χρόνο και κατέληξε σε μήνυση, η οποία συμπληρώνεται με αντίστοιχες μαρτυρίες πρώην συντρόφων του.

Ο LaBeouf έχει βρεθεί πολλές φορές στο επίκεντρο για τους λάθος λόγους -που δεν ήταν πάντα ακίνδυνοι, όπως τότε που εμφανίστηκε στο κόκκινο χαλί με μια χαρτοσακούλα στο κεφάλι. Προηγούμενες σύντροφοί του έχουν μιλήσει για βίαιη συμπεριφορά, αλλά και για τη σχέση του με το αλκοόλ, που τον οδήγησε σε πρόγραμμα αποτοξίνωσης.

Ο ίδιος απάντησε την Πέμπτη στην επικείμενη μήνυση λέγοντας «Δεν μπορώ να πω σε κανέναν πώς να νιώσει με τη συμπεριφορά μου. Δεν υπάρχει δικαιολογία για τον αλκοολισμό ή τη διαχείριση του θυμού μου [...]. Έχω υπάρξει κακοποιητικός προς τον εαυτό μου και τους γύρω μου για χρόνια. Έχω πληγώσει συστηματικά τους πιο κοντινούς μου ανθρώπους και ντρέπομαι γι' αυτό και λυπάμαι για όσους πλήγωσα. Δεν υπάρχει κάτι άλλο να πω».

Από την πλευρά της, η FKA Twigs, που μέσω της μουσικής και της εικόνας της προέβαλλε πάντα έναν πολύ δυναμικό εαυτό, περιγράφει το πώς η συμπεριφορά του κατάφερε να της ρίξει την αυτοπεποίθηση και να την κάνει ανήμπορη να φύγει από κοντά του.

Στην συνέντευξη, περιγράφει περιστατικά στα οποία ο LaBeouf δεν της επέτρεπε να κοιτάζει στα μάτια ή να μιλάει σε άντρες σερβιτόρους -έπρεπε να κοιτάζει χαμηλά, ενώ μπορούσε να τον αγγίζει και να τον φιλάει συγκεκριμένες φορές την ημέρα. Όπως υποστηρίζει, μετέτρεπε μια απλή διαφωνία σε ολονύχτιο καβγά, στερώντας της συστηματικά τον ύπνο, την έσφιγγε μέχρι να αποκτήσει μώλωπες, ενώ είχε αρχίσει να την πείθει ότι οι συνεργάτες της στο Λονδίνο την εκμεταλλεύονταν και ότι έπρεπε να μείνει στο Λος Άντζελες μαζί του, απομονώνοντάς την από τον κύκλο της.

Όταν προσπάθησε να το σκάσει, ο LaBeouf το αντιλήφθηκε και την κλείδωσε σε ένα δωμάτιο. «Σκεφτόμουν ότι κανένας δεν θα με πίστευε. Είμαι γυναίκα και δεν είμαι λευκή. Έφτασα τόσο χαμηλά, που δεν μπορούσα να διανοηθώ να τον αφήσω και να επανέλθω».

Τελικά τα κατάφερε, με τη βοήθεια μιας ψυχολόγου και μίλησε ανοιχτά για την εμπειρία της για να επισημάνει το πόσο κοινή είναι τελικά. «Νομίζω ότι οι άνθρωποι δεν περίμεναν να συμβεί αυτό σε μένα. Αυτό ακριβώς όμως είναι το θέμα. Ότι μπορεί να συμβεί στον καθένα».

SHARE