Ο καλλιτέχνης Gaku φτιάχνει απίστευτα σχέδια πάνω σε φαγητά
Ο καλλιτέχνης Gaku φτιάχνει απίστευτα σχέδια πάνω σε φαγητά/Φωτογραφία: gaku carving/instagram
FOOD ART

Oταν το φαγητό συναντά την τέχνη -Tα αριστουργήματα ενός Ιάπωνα food artist έχουν γίνει viral


Η Ιαπωνία έχει μακρά παράδοση στο σκάλισμα των φαγητών που λέγεται mukimono.

Οσοι έχουν επισκεφτεί τη χώρα και έχουν καθίσει σε κάποιο εστιατόριο σίγουρα θα έχουν παρατηρήσει κάποιο σκαλισμένο καρότο που να έμοιαζε με έργο τέχνης.

Ο Ιάπωνας καλλιτέχνης Takehiro Kishimoto έχει περάσει αυτή την τεχνική σε άλλο επίπεδο, αφού η λεπτομέρεια που βάζει στα φρούτα και στα λαχανικά που σκαλίζει είναι απίστευτη!

Ο food artist με το καλλιτεχνικό όνομα Gaku στο Instagram, ασκεί εδώ και χρόνια την τεχνική mukimono που αφορά το σκάλισμα τροφών και χρησιμοποιούνται σαν διακοσμητικές γαρνιτούρες για τα πιάτα.

Ο Ιάπωνας καλλιτέχνης παίρνει το μπρόκολο, το αβοκάντο, το μήλο, το ακτινίδιο, το καρότο και πολλά άλλα λαχανικά και φρούτα και τα μετατρέψει σε τέχνη, σκαλίζοντας πάνω τους πολύπλοκα σχέδια.

Ο Takehiro Kishimoto έφτιαξε λογαριασμό στο Instagram στις 8 Ιουλίου του 2016 και πλέον μετρά πάνω από 260.000 followers.

H τεχνική mukimono γίνεται με μαχαίρι κουζίνας, ενώ το ταϊλανδέζικο σκάλισμα δημιουργείται με ένα κοφτερό λεπτό μαχαίρι, εξηγεί ο ίδιος.

«Δημιουργώ όμορφα λαχανικά κάτι που το σπούδασα στην Ταϊλάνδη», λέει ο food artist Takehiro, ο οποίος έχει την έδρα του στο Κόμπε της Ιαπωνίας.

Φαγητό και τέχνη συναντιούνται στο Instagram account του Iάπωνα Gaku και ο food artist δημιουργεί τα πιο εντυπωσιακά σχέδια στα λαχανικά και τα φρούτα.

Ενα από τα πιο πρόσφατα ποστ είναι ένα εντυπωσιακό ψάρι, το οποίο έχει φτιάξει από μπρόκολο. Οπως εξηγεί ο ίδιος, χρειάστηκαν 3 ώρες για να μπορέσει να το δημιουργήσει και τα σχόλια τω followers είναι εγκωμιαστικά για το αποτέλεσμα.

Tα πιάτα mukimono συνήθως σερβίρονται ως γαρνιτούρα για να αυξήσουν τη γοητεία της εμφάνισης ενός πιάτου. Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια η υπόθεση φαγητό έχει περάσει σε άλλο επίπεδο. Δεν περιορίζεται στην μαγειρική, τις περίτεχνες συνταγές και την μίξη πρώτων υλών, ούτε καν στον τρόπο μαγειρέματος. Οι chef και οι food artists έχουν αναδείξει την επεξεργασία της τροφής σε μορφή τέχνης.

SHARE