κάτοικοι Εύβοιας φωτιές φέρι μποτ
Φωτογραφία: Eurokinissi/Σωτήρης Δημητρόπουλος
07|08|2021 12:44
SHARE
ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

Τα συναισθήματα των ημερών σε μία φωτογραφία -Οι μουδιασμένοι «επιβάτες» του φέρι μποτ Αλκυών


Μούδιασμα, θλίψη, μια αίσθηση ματαίωσης, αγωνία -αυτά είναι μερικά από τα συναισθήματα των τελευταίων ημερών που βιώνουν όσοι έχουν την τύχη να παρακολουθούν απλώς τις εξελίξεις με τις πυρκαγιές σε όλη τη χώρα.

Όσοι βρίσκονται στη δίνη των γεγονότων, έχοντας δει το σπίτι τους να καταστρέφεται ή αγωνιώντας για την τύχη του, προσπαθώντας οι ίδιοι με γυμνά χέρια να διασώσουν την περιουσία μιας ζωής, τα ζώα της περιοχής, οι πυροσβέστες που βουτούν στις φλόγες, βιώνουν την ένταση, την αγωνία, την οργή και την απόγνωση.

Με τα στιγμιότυπα από τις φωτιές να αναμεταδίδονται διαρκώς στα social media, μαρτυρίες, εικόνες, περιγραφές και συναισθήματα, η συλλογική συνείδηση των ημερών διαμορφώνεται μέσα από την ενσυναίσθηση και την αλληλεγγύη.

Μία από τις φωτογραφίες που ξεχωρίζουν τα τελευταία 24ωρα, είναι εκείνη του Σωτήρη Δημητρόπουλου από το φέρι μποτ Αλκυών.

Σύμφωνα με το iefimerida, συνολικά 1.130 άτομα εκκένωσαν με φέρι μποτ τη Λίμνη Ευβοίας από την παραλία Κοχύλι, προκειμένου να διαφύγουν από τη φωτιά που είχε περικυκλώσει την περιοχή.

Τόσο οι κάτοικοι όσο και οι παραθεριστές στην περιοχή, μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην Αιδηψό.

Ωστόσο, παρά την διάσωση των ανθρώπινων ζωών, οι φωτογραφία του Σωτήρη Δημητρόπουλου αποτυπώνει μια άλλη τραγωδία -το μούδιασμα και την απόγνωση στο βλέμμα ενός ανθρώπου που βλέπει τον τόπο του να καίγεται, χωρίς να μπορεί να επέμβει.

Εύβοια φωτιές κάτοικοι σε φέρι μποτ
Φωτογραφία: Eurokinissi/Σωτήρης Δημητρόπουλος

Άνθρωποι που εκκένωσαν τα σπίτια τους μέσα στη νύχτα, χωρίς να γνωρίζουν την τύχη τους και το αν αυτή ήταν η τελευταία φορά που τα έβλεπαν.

Εύβοια φωτιές κάτοικοι σε φέρι μποτ
Φωτογραφία: Eurokinissi/Σωτήρης Δημητρόπουλος

Ωστόσο, ακόμη και στην περίπτωση που τα σπίτια διασωθούν, με τη φωτιά να έχει φτάσει στη θάλασσα, η επόμενη μέρα στις ζωές αυτών των ανθρώπων θα είναι ήδη πολύ διαφορετική.

Εύβοια φωτιές κάτοικοι σε φέρι μποτ
Φωτογραφία: Eurokinissi/Σωτήρης Δημητρόπουλος
SHARE