Η Αμαρτία της ομορφιάς
Η Αμαρτία της ομορφιάς /Φωτογραφία: Finos Films
ΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΝΟΣ

Η αδημοσίευτη φωτογραφία του Νίκου Γαλανού από τον φωτογράφο Κλεισθένη -Ο αιώνιος ζεν πρεμιέ


Μια αδημοσίευτη φωτογραφία του Νίκου Γαλανού μοιράστηκε στο Instagram ο επίσημος λογαριασμός του θρυλικού φωτογράφου Κλεισθένη.

Στην ασπρόμαυρη φωτογραφία, τον βλέπουμε με το χαρακτηριστικό του μαλλί, μοντέρνο για την εποχή, τα έντονα φρύδια αλλά και το διαπεραστικό του βλέμμα. Φορά κοστούμι και λευκή γραβάτα.

Ο Νίκος Γαλανός υπήρξε ένας από τους πιο γοητευτικούς Έλληνες ηθοποιούς την εποχή του χρυσού κινηματογράφου, ένας πραγματικός ζεν πρεμιέ.

Το πραγματικό του όνομα ήταν Νικόλαος Σουπιωνάς.

Γεννήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου του 1945 στην Αθήνα. Παντρεύτηκε για πρώτη φορά σε ηλικία μόλις 18 ετών, με τον γάμο εκείνο να κρατάει μόλις μερικούς μήνες.

Ακολούθησε ένας ακόμη, πολλά φλερτ και μια σχέση ζωής με την Έλενα Σαγανά, την γυναίκα που βρίσκεται στο πλευρό του σήμερα και στο πρόσωπο της οποίας ο σπουδαίος ηθοποιός Νίκος Γαλανός φαίνεται να έχει βρει το λιμάνι του.

Υποδυόταν σχεδόν πάντα τον πλούσιο γόνο, λόγω του μοντέρνου παρουσιαστικού του.

«Ένα αστείο κορίτσι»,  «Ορατότης μηδέν», «Ο Αστραπόγιαννος», «Η αμαρτία της ομορφιάς», «Η κόρη του ήλιου», είναι μερικές από τις ταινίες όπου πρωταγωνίστησε πλάι στις πιο όμορφες ηθοποιούς της εποχής.

Ο αγαπημένος ηθοποιός συνέχισε να παίζει στο θέατρο και την τηλεόραση μέχρι και τώρα στα 74 του, που παραμένει γοητευτικός.

SHARE