Τρία μωρά σε γλάστρες
Μια ταλαντούχα γυναίκα φωτογράφος, μητέρα δύο παιδιών/Φωτογραφία: Anne Geddes
ANNE GEDDES

Αννα Γκέντες: Η διάσημη φωτογράφος μάς δείχνει πώς είναι σήμερα τα μωρά που απαθανάτισε πριν 30 χρόνια


Η Aννα Γκέντες είναι μια ταλαντούχα φωτογράφος, μητέρα δύο παιδιών, η οποία έχει γίνει διάσημη για τις φωτογραφίες της με μωρά.

Εγινε φωτογράφος σε ηλικία 25 ετών και πάντα την ενδιέφεραν τα μωρά. Οι φωτογραφίες της εδώ και 30 χρόνια έχουν φιγουράρει σε ημερολόγια, ευχετήριες κάρτες και desktop υπολογιστών σε όλο τον κόσμο. Ζει με τον σύζυγό της Κελ και τις δύο κόρες τους στη Νέα Υόρκη και έχει πουλήσει πάνω από 13 εκατομμύρια ημερολόγια με φωτογραφίες μωρών.

«Έχω πολύ λίγες φωτογραφίες μου από την παιδική μου ηλικία, και ως αποτέλεσμα, συχνά κοιτάζω επίμονα τις λεπτομέρειες στις φωτογραφίες μου με μωρά και αναλογίζομαι πόσο υπέροχα θα είναι για αυτά τα παιδιά, όταν ενηλικιωθούν, να έχουν ένα αρχείο φωτογραφιών τους όταν ήταν μωρά και τόσο τέλεια. Όταν γεννήθηκαν τα δικά μου παιδιά φρόντισα να αιχμαλωτίσω όλες τις πολύτιμες στιγμές της παιδικής τους ηλικίας. Τώρα που οι κόρες μου μεγάλωσαν μας αρέσει να κοιτάμε τις παλαιές φωτογραφίες, σχέδια, γράμματα και στιγμές που αποτέλεσαν τα πέντε πρώτα χρόνια της ζωής τους» έχει σημειώσει η διάσημη φωτογράφος σε συνέντευξή της.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Χιλιάδες μωρά έχουν φωτογραφηθεί από την Αννα Γκέντες και η διάσημη φωτογράφος σκέφτηκε να υλοποιήσει ένα πρότζεκτ που το ονόμασε «Baby look at you now», όπου συνάντησε πολλά από τα μωρά που είχε φωτογραφίσει στα 90s. Οι συγκριτικές φωτογραφίες του τότε και του σήμερα έχουν δημοσιευτεί στο προφίλ της στο Instagram και βλέπουμε πώς είναι σήμερα οι ενήλικοι πλέον πρωταγωνιστές των φωτογραφιών της.

Μάλιστα, το πρότζεκτ της διάσημης φωτογράφου από την Αυστραλία δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα καθώς η Αννα Γκέντες ζητά από όσους έχουν φωτογραφηθεί από εκείνη στην παιδική τους ηλικία να της στείλουν μήνυμα με μέιλ (babylookatyounow@gmail.com) και να της στείλουν σημερινή φωτογραφία τους.

«Η φωτογραφία είναι για μένα ένας τόσο έμφυτος τρόπος έκφρασης που από τη στιγμή που πήρα στα χέρια μου την κάμερα, δεν ξανακοίταξα ποτέ πίσω μου. Όταν κάνεις αυτό που αγαπάς και φωτογραφίζεις ένα θέμα για το οποίο έχεις πάθος, οι δυσκολίες πραγματικά μπαίνουν στην άκρη» έχει δηλώσει η φωτογράφος.

Σκοπός του πρότζεκτ «Baby look at you now» ήταν να επανασυνδεθεί η φωτογράφος με όσους είχε φωτογραφίσει πριν από 30 χρόνια και να μάθει την εξέλιξη αυτών των πανέμορφων μωρών που είχε απαθανατίσει με τον φακό της.

SHARE