Τα κέικ είναι ο βασιλιάς των γλυκών. Είναι μαλακά, αφράτα και συνοδεύουν τέλεια ένα ζεστό ρόφημα, όπως ο αγαπημένος μας καφές.
Μεγαλώσαμε με τα κέικ της μαμάς, που μοσχοβολούσαν σε όλο το σπίτι. Υπάρχουν απίστευτα πολλές διαφορετικές εκδοχές και συνταγές, για όλα τα γούστα.
Με σοκολάτα, φρούτα, ξηρούς καρπούς και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς. Παράδοση με fluffy, λαχταριστά κέικ, όμως, δεν έχει μόνο η χώρα μας.
Ψάχνοντας για ιδιαίτερες γεύσεις, βρήκαμε τη συνταγή για το «Panforte».Πρόκειται για ένα γλυκό από την Τοσκάνη και σημαίνει «δυνατό ψωμί».
Οι ρίζες του κέικ πάνε πίσω στον Μεσαίωνα όταν οι Σταυροφόροι το ανακάλυψαν στην Τουρκία και το έφεραν στην Σιένα της Ιταλίας.
Περιέχει μέλι, ξηρούς καρπούς, φρούτα και μπαχαρικά και είναι ένα από τα αγαπημένα κεράσματα των Ιταλών. Μοιάζει με τον δικό μας χαλβά ή ακόμη και τις μπάρες, αν κοπεί σε λεπτά κομμάτια.
Είναι το τέλειο χειμωνιάτικο κέρασμα!