Φυτό εσωτερικού χώρου
Φωτογραφία: Daria Shevtsova/Pexels
20|04|2023 09:44
SHARE
ΦΥΤΑ

15 φυτά ιδανικά για το γραφείο σας


Τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι μια πολύ όμορφη προσθήκη σε κάθε γραφείο, και μπορούν να μας βοηθήσουν να χαλαρώσουμε σε στιγμές στρες.

Για αυτό το λόγο, σας προτείνουμε 15 φυτά που δεν χρειάζονται πολλή φροντίδα, ιδανικά για να σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε και να συγκεντρωθείτε, αλλά και να ανανεώσετε την διακόσμηση του γραφείου σας.

Αυτά τα φυτά αντέχουν σε συνθήκες χαμηλού φωτός και περιστασιακού ποτίσματος.

Δείτε παρακάτω τα καλύτερα φυτά για το σπίτι ή το γραφείο σας!

Φυτά για το γραφείο
Φωτογραφία: Pexel

Ασπιδίστρα

H Aσπιδίστρα, ή «Φοίνικας του Τσαγκάρη», είναι το πιο κλασικό φυτό για κάθε είδους εσωτερικό χώρο, κοσμώντας σπίτια και γραφεία εδώ και αιώνες: Ο Τζώρτζ Όργουελ μάλιστα έγραψε ολόκληρο βιβλίο για την παρουσία της σε κάθε εργατικό διαμέρισμα του Λονδίνου, τη δεκαετία του 1930. Η Ασπιδίστρα παραμένει μέχρι και σήμερα ιδανική επιλογή, απαιτεί πότισμα μόνο κάθε 10 ημέρες και αποτελεί ένα από τα πιο ανθεκτικά φυτά που μπορείτε να προμηθευτείτε (το όνομά της στα Αγγλικά εξάλλου είναι «Το Σιδερένιο Φυτό»).

Σανσεβιέρια  (Dracaena trifasciata)  - Φωτογραφία: Unsplash
Σανσεβιέρια (Dracaena trifasciata) - Φωτογραφία: Unsplash

Σανσεβιέρια

Αυτό το φυτό είναι μία από τις πιο συνηθισμένες «παρουσίες» σε γραφεία και εσωτερικούς χώρους, και είναι χαρακτηριστικό της σύγχρονης interior αισθητικής. Χρειάζεται πότισμα μονάχα μία με δύο φορές το μήνα.

Δράκαινα (Dracaena Gold Star) - Φωτογραφία: PixaBay
Δράκαινα (Draceana Gold Star) - Φωτογραφία: PixaBay

Δράκαινα

Ακόμη ένας... «συνήθης ύποπτος» του σύγχρονου interior design, η δράκαινα είναι ένα καλαίσθητο και σικ φυτό που θα δώσει ζωντάνια στο χώρο σας. Απαιτεί μονάχα ένα πότισμα τον μήνα και επιβιώνει ακόμη και με ελάχιστο φωτισμό.

Ζαμιοκούλκας (Zanzibar Gem)  - Φωτογραφία: Pexels
Ζαμιοκούλκας (Zanzibar Gem) - Φωτογραφία: Pexels

Ζαμιοκούλκας

Αυτό το φυτό επιβιώνει χωρίς πρόβλημα σε συνθήκες ξηρασίας και χαμηλού φωτισμού, ενώ μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 72 εκατοστά σε ύψος.

Φυτά Εσωτερικού Χώρου
Πεπερόμια - Φωτογραφία: Unsplash

Πεπερόμια

Αν προτιμάτε κάτι πιο διακριτικό, η Πεπερόμια μεγαλώνει αργά και διατηρεί μικρό μέγεθος, επιβιώνοντας ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Φυτά Εσωτερικού Χώρου
Μπαμπού - Φωτογραφία: Unsplash

Μπαμπού

Το μπαμπού είναι σύμβολο καλοτυχίας, πράγμα που το κάνει... ανεκτίμητο για τον χώρο εργασίας. Είναι επίσης ιδιαίτερα ανθεκτικό, επιβιώνοντας σε μέτριο φωτισμό και με σπάνιο πότισμα.

Φυτά Εσωτερικού Χώρου
Σπαθίφυλλο / Φωτογραφία: Unsplash

Σπαθίφυλλο

Το πανέμορφο λευκό άνθος του θα αναβαθμίσει αμέσως το χώρο σας, και τα μεγάλα φύλλα του θα φιλτράρουν φυσικά τον αέρα του γραφείου σας. Το σπαθίφυλλο προτιμά τη σκιά, αλλά απαιτεί εβδομαδιαίο πότισμα και περιστασιακό ράντισμα.

Φυτά Εσωτερικού Χώρου
Αγλαόνημα/Φωτογραφία: Unsplash

Αγλαόνημα

Τοποθετήστε το σε οποιοδήποτε σημείο του δωματίου, ποτίστε το κάθε εβδομάδα και το Αγλαόνημα θα σας κρατήσει την καλύτερη συντροφιά.

Φυτά Εσωτερικού
Μονστέρα/Φωτογραφία: Pexels

Μονστέρα

Ίσως το πιο εμβληματικό φυτό εσωτερικού χώρου, η Μονστέρα είναι γνωστή και ως το «Ελβετικό Τυρί των Φυτών» χάρη στο σχήμα των φύλλων του. Τα φύλλα της Μονστέρα αποτελούν εμβληματικά οπτικά στοιχεία της σύγχρονης γραφιστικής, και κοσμούν πολυάριθμα patterns, ρούχα, και ταπετσαρίες. Το ίδιο το φυτό απαιτεί ελάχιστο φως και μηνιαίο λίπασμα.

Φυτά Εσωτερικού
Φιλόδεντρο/Φωτογραφία: Unsplas

Φιλόδεντρο

Με φύλλα σε σχήμα καρδιάς και ελάχιστες απαιτήσεις (μέτριος φωτισμός και πότισμα μία φορά την εβδομάδα), το Φιλόδεντρο χαρίζει... ρομαντισμό στο χώρο σας, ενώ οι κληματσίδες του μπορούν να φτάσουν μέχρι και τα 3 μέτρα σε μήκος.

Φυτά Εσωτερικού
Aloe Vera/Φωτογραφία: Pexels

Aloe Vera

Η «Γνήσια Αλόη» είναι κλασική επιλογή για ένα όμορφο παχύφυτο που προτιμάει τον έμμεσο φωτισμό και το σπάνιο πότισμα (κάθε 3 εβδομάδες). Επιπροσθέτως, τα ώριμα φύλλα της μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την φροντίδα του δέρματος.

Φυτά Εσωτερικού
Χλωρόφυτο/Φωτογραφία: Unsplash

Χλωρόφυτο

Ακόμη ένα κλασικό φυτό εσωτερικού χώρου, το χλωρόφυτο κοσμεί γραφεία, ρεσεψιόν, και διαμερίσματα ανά τον κόσμο. Δώστε του χώρο να «απλωθεί» και ποτίστε το συχνά (το χώμα πρέπει να είναι πάντα υγρό), τοποθετώντας το σε ένα μέτρια φωτισμένο μέρος.

Φυτά Εσωτερικού Χώρου
«Φωλιά του Πουλιού»/Φωτογραφία: Unsplash

Φωλιά του Πουλιού

Πανέμορφη και ανθεκτική, η «Φωλιά του Πουλιού» απαιτεί πότισμα μονάχα κάθε δύο εβδομάδες.

Φωτογραφία: Unsplash

Φιτόνιο

Τα φιτόνια είναι μια συνομοταξία φυτών με πανέμορφο φύλλωμα, με πολύχρωμα και εντυπωσιακά σχέδια. Χρειάζονται ωστόσο μπόλικο φως και νερό. Ιδανικά, το χώμα του πρέπει να είναι μονίμως υγρό και τα φύλλα του συχνά ραντισμένα.

SHARE