γεμιστό ψωμί
Φωτογραφία: Instagram/giorgos_tsoulis
ΣΥΝΤΑΓΗ

Γεμιστό ψωμί στο τηγάνι: Λαχταριστό και αφράτο σαν πίτσα, με «θεϊκή» γεύση


Ψωμί: Μια λέξη, τόσα συναισθήματα.

Το ψωμί είναι αυτό το τρόφιμο, που τρώγεται ακόμη και μόνο του, σε κάθε περίσταση και κάθε ώρα της ημέρας. Είναι αυτό που μπορούμε να φάμε όταν δεν έχουμε τίποτα άλλο στο σπίτι.

Το ψωμάκι όμως είναι πεντανόστιμο σε όλες τις εκδοχές του. Ψάχνοντας για πρωτότυπες συνταγές, πέσαμε πάνω σε μια απίθανη του Γιώργου Τσούλη για γεμιστό ψωμί στο τηγάνι!

Ναι, είναι όσο λαχταριστό ακούγεται και πολύ πιο εύκολο. Είναι γεμιστό με τυριά, τραγανό απ΄ έξω και αφράτο από μέσα. Είναι ιδανικό ορεκτικό αλλά τρώγεται και σαν κυρίως μιας και μοιάζει πολύ με σκεπαστή πίτσα!

Θα εντυπωσιάσεις τους πάντες ενώ τα παιδιά θα ξετρελαθούν. Σημείωσε τι θα χρειαστείς και ξεκίνα να το φτιάχνεις:

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη:

  • 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 120 ml γάλα
  • 20 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 1 πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση:

  • 4 κ.σ. μαγιονέζα
  • 300 γρ. πατάτες, βρασμένες
  • 300 γρ. mozzarella, τριμμένη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα:

  • Μαϊντανός

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, το γάλα, το βούτυρο, το αλάτι και ζυμώνουμε με τα χέρια μας, φορώντας γάντια μιας χρήσεως, μέχρι να έχουμε ένα λείο ζυμάρι. Το τυλίγουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα.
  • Βάζουμε σε ένα άλλο μπολ παράλληλα τις πατάτες, και με ένα πιρούνι τις σπάμε εντελώς, προσθέτουμε τη μαγιονέζα, λίγο αλάτι και πιπέρι και τις αφήνουμε στην άκρη.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη στη μέση μόλις περάσει η 1 ώρα, παίρνουμε το 1 από τα 2 ζυμάρια, το τοποθετούμε στον πάγκο εργασίας και με έναν πλάστη το ανοίγουμε σε στρογγυλό σχήμα διαμέτρου 22 με 23 εκ. Αν δούμε ότι το ζυμάρι κολλάει, βάζουμε λίγο αλεύρι.
  • Ρίχνουμε το τυρί, αφήνοντας λίγο κενό περιμετρικά, περίπου 2 εκ. από πάνω, βάζουμε τη μισή ποσότητα από το μείγμα με την πατάτα και με ένα κουτάλι το απλώνουμε.
  • Ξαναβάζουμε λίγο τυρί από πάνω και κλείνουμε τις άκρες προς τα μέσα ώστε να ενωθούν, πιέζοντας τες καλά με τα χέρια μας.
  • Μόλις ενώσουμε όλες τις άκρες, ανοίγουμε με τον πλάστη λίγο το ψωμί, ώστε να έχει ένα στρογγυλό σχήμα και κάνουμε την ίδια διαδικασία και για το άλλο ζυμάρι.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, το αφήνουμε να ζεσταθεί και μόλις ζεσταθεί βάζουμε λίγο ελαιόλαδο.
  • Ψήνουμε το ψωμί, πρώτα από την πλευρά που έχει τις ενώσεις. Η κάθε πλευρά θέλει περίπου 5 με 6 λεπτά ανάλογα με το πόσο δυνατό είναι το μάτι.
  • Κόβουμε και σερβίρουμε με μαϊντανό.

Έτοιμο! Καλή όρεξη!

Η συνταγή είναι από το giorgostsoulis.com





SHARE