Γερμανοί τραγουδούν στα μπαλκόνια τους
Ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Ιταλούς/ Φωτογραφία: YouTube/ bambergtw
ΒΕLLA CIAO

«Bella Ciao»: Γερμανοί τραγουδούν το τραγούδι-σύμβολο απελευθέρωσης ως ένδειξη αλληλεγγύης στην Ιταλία -Το viral βίντεο


Ένα βίντεο από τη Βαμβέργη της Γερμανίας, όπου οι κάτοικοι τραγουδούν το «Bella Ciao» ως ένδειξη αλληλεγγύης προς την Ιταλία έγινε viral και κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Στο κανάλι bambergtw στο YouTube ανέβηκε πριν λίγα 24ωρα ένα βίντεο όπου οι κάτοικοι μιας γειτονιάς στη Βαμβέργη της Γερμανίας τραγουδούν το «Bella Ciao», ενώνοντας τη φωνή τους με εκείνη των Ιταλών. Θέλοντας να δείξουν τη συμπαράστασή τους για τη γειτονική χώρα, η οποία μετρά χιλιάδες κρούσματα και απώλειες από την πανδημία του κορωνοϊού, μικροί και μεγάλοι ένωσαν τις δυνάμεις τους για να στείλουν ένα μήνυμα αισιοδοξίας, μέσα από το viral βίντεο.

Με σημαίες της Ιταλίας να ανεμίζουν στα μπαλκόνια και τα παράθυρα, ντέφι και κιθάρα στο χέρι, οι κάτοικοι της γερμανικής πόλης, ερμήνευσαν το ιστορικό τραγούδι-σύμβολο απελευθέρωσης, με αφορμή την ημέρα της Εθνικής Γιορτής για την ενοποίηση της Ιταλίας της 16ης Μαρτίου.

Πριν ξεκινήσει το τραγούδι, ένας από τους Γερμανούς συμμετέχοντες διαβάζει την αφιέρωση προς τους Ιταλούς, που παλεύουν με νύχια και δόντια για να αναχαιτίσουν την πανδημία. «Αγαπημένοι μας φίλοι Ιταλοί. Σε αυτήν την πολύ δύσκολη στιγμή για όλους εμάς, αλλά κυρίως για εσάς, θα θέλαμε να ξέρετε ότι είμαστε κοντά σας. Μας συγκίνησε και μας άγγιξε πολύ να σας βλέπουμε να αντιμετωπίζετε τον εγκλεισμό με τραγούδι στο μπαλκόνι σας του σπιτιού σας. Αποφασίσαμε λοιπόν να ενώσουμε τη φωνή μας με τη δική σας και να τραγουδήσουμε για εσάς το τραγούδι της ελευθερίας. Ευχόμαστε όλοι αυτό το κομμάτι να αποτελέσει και τον ύμνο της απελευθέρωσης από τον ιό. Μια αγκαλιά. Οι Γερμανοί φίλοι σας».

SHARE