Γιαγιά κλαίει και σκουπίζει τα δάκρυά της
Η συγκλονιστική ανάρτηση για μια γιαγιά που δεν μπορεί να αγκαλιάσει τα εγγόνια της/ Φωτογραφία: Jeremy Wong/ Unsplash
25|03|2020 15:20
SHARE
VIRAL POST

«Γιαγιά σε παρακαλώ, μην πεθάνεις»: Η συγκλονιστική φωτογραφία που έγινε viral στο Facebook και η συγκινητική ιστορία


Τις τελευταίες ώρες κάνει τον γύρο του διαδικτύου μια συγκλονιστική ιστορία μιας γιαγιάς, η οποία χαιρετά από το μπαλκόνι της τα εγγόνια της, που δεν μπορεί να αγκαλιάσει. Βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι, ώστε να προστατευτεί από τον κορωνοϊό.

Τη φωτογραφία ανέβασε στο προφίλ της μια χρήστης του Facebook, έχει συγκεντρώσει σχεδόν 70 χιλιάδες like κι έχει γίνει viral. Στη λεζάντα της φωτογραφίας περιγράφεται η ιστορία της γιαγιάς, η οποία προσπαθεί να δείξει με κάθε τρόπο στα εγγόνια της ότι τα αγαπά, παρά το γεγονός ότι δεν μπορεί να τα αγγίξει. Εκείνα, της λένε ότι επίσης την αγαπούν πολύ και την παρακαλούν να μην πεθάνει.

«Σήμερα θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας ένα γεγονός που συνέβη στην περιοχή μου νωρίτερα το μεσημέρι και με συγκλόνισε… 11η μέρα καραντίνας και αποφάσισα να καθαρίσω το ψυγείο μου! Ξαφνικά από την απέναντι πολυκατοικία βλέπω μια ηλικιωμένη κυρία με τη σύνοδο της να είναι κρεμασμένη στο μπαλκόνι και να κοιτά το πεζοδρόμιο και να φωνάζει όσο πιο δυνατά μπορούσε… “Αγάπες μου λουλούδια μου ομορφιές μου σας αγαπώ πολύ”. Κοιτάζω έξω στη μεριά που κοίταζε και εκείνη και βλέπω 2 παιδάκια με τη μαμά τους να της λένε “Και εμείς σε αγαπάμε γιαγιά… σε παρακαλώ μην πεθάνεις”. Η γιαγιά βάζει τα κλάματα και τους λέει “Δεν θα πεθάνω θα μείνω σπίτι με τη Μαρία που με προσέχει και θα περιμένω να σας πάρω αγκαλιά και να πούμε ξανά το αγαπημένο μας τραγούδι” και ξεκινά να τραγουδά ένα παραδοσιακό… Τα παιδιά της λένε ότι έχουν κάνει ζωγραφιά για εκείνη και ότι της την άφησαν στην είσοδο και εκείνη εξακολουθούσε να τους φωνάζει “λουλούδια μου αγαπημένα μου λείπετε πολύ”. Είπαν τα νέα τους και τα παιδιά της φώναξαν "Τώρα θα πάμε σπίτι αλλά αύριο θα ξαναέρθουμε άμα μας αφήσει ο πρωθυπουργός". Η γιαγιά έκλεγε και συνέχισε να τους τραγουδά».

«Γι’ αυτούς τους ανθρώπους μένω σπίτι μου! Εύχομαι μέσα από τη ψυχή μου γρήγορα να ξαναπάρει αγκαλιά της τα εγγόνια της και όλα να τελειώσουν ομαλά… Αυτή είναι η Κυρία που σέβεται τη ζωή της και τους συνανθρώπους της! Ήθελα να της φωνάξω και να τη ρωτήσω το όνομά της και να της πω ότι είναι παράδειγμα για όλους μας και ότι την “αγαπώ” αλλά… ντράπηκα… ίσως το κάνω όταν την ξαναδώ.
Με σεβασμό και ελπίζοντας σε ένα καλύτερο αύριο.
Σοφία Μίντζια».





SHARE