Ο Γιώργος Λάνθιμος φωτογραφίζει την Έμμα Στόουν
Φωτογραφία: Instagram/@wmagazine
28|11|2023 16:08
SHARE
ΤΗΕ ART ISSUE

Ο Γιώργος Λάνθιμος φωτογραφίζει την Έμμα Στόουν με Louis Vuitton για το W Magazine


Ο Γιώργος Λάνθιμος και η Έμμα Στόουν αποτελούν σίγουρα μια σύγχρονη ενσάρκωση της σχέσης καλλιτέχνη και μούσας, όπως αυτή αναδύεται μέσα από την ιστορία της τέχνης.

Στην περίπτωσή τους, βέβαια, η σχέση αυτή χαρακτηρίζεται από ισότητα και έλλειψη αντικειμενοποίησης (αντίθετα με τις περισσότερες μούσες ζωγράφων στην ιστορία), και οι δύο καλλιτέχνες εμπνέονται διαρκώς ο ένας από τον άλλο.

Έχοντας γνωριστεί στα γυρίσματα του The Favourite (2018), ο Γιώργος Λάνθιμος και η Έμμα Στόουν ξεκίνησαν μια πολύ ιδιαίτερη καλλιτεχνική σχέση η οποία οδήγησε στο πολυαναμενόμενο Poor Things, το οποίο απέσπασε τον Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ Βενετίας και σε μικρότερα, ενδιάμεσα projects που έρχονται σταδιακά στην επιφάνεια.

Το τελευταίο, αναπάντεχο κοινό τους project είναι η φωτογράφιση της Στόουν από τον Λάνθιμο για το Art Issue του αμερικάνικου περιοδικού W Magazine.

Στο εξώφυλλο του περιοδικού, η Στόουν ποζάρει θεατρικά, με ένα φόρεμα Louis Vuitton, μπροστά από τις κουρτίνες του στούντιο του Λάνθιμου στην Αθήνα.

Όλη η υπόλοιπη φωτογράφιση κινείται σε δύο άξονες -μακρινές, εξωτερικές λήψεις σε διάφορα σημεία της Αθήνας και κοντινές, εσωτερικές λήψεις της Στόουν που θυμίζουν κάτι από Μαν Ρέι.

Δείτε τη φωτογράφιση της Έμμα Στόουν από τον Γιώργο Λάνθιμο στο W Magazine

Καθώς η συνέντευξη έγινε κατά τη διάρκεια της απεργίας των ηθοποιών του Χόλιγουντ, οι δυο τους μπορούσαν να μιλήσουν μόνο για τη συνεργασία τους στη βωβή ταινία Βληχή, που γυρίστηκε τον Φεβρουάριο του 2020 στην Τήνο, με πρωταγωνιστές τη βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιό Έμμα Στόουν και τον διακεκριμένο Γάλλο ηθοποιό Νταμιάν Μποννάρ.

Μέσα από τις αφηγήσεις τους αποκαλύπτεται η μεταξύ τους καλλιτεχνική σχέση και επικοινωνία, ενώ, όπως δήλωσαν, ήταν ο ίδιος ο Λάνθιμος που εμφάνισε τις φωτογραφίες σε έναν σκοτεινό θάλαμο που έχει στήσει στο στούντιό του, μαθαίνοντας στην Στόουν να το κάνει.

Το αποτέλεσμα είναι μια σειρά από ατμοσφαιρικές, καλλιτεχνικές φωτογραφίες με μια δόση από το χαρακτηριστικό «ανοίκειο» στοιχείο του Λάνθιμου.

SHARE