Γιώργος Μπαμπινιώτης/Φωτογραφία: NDP
Γιώργος Μπαμπινιώτης: Η βραδινή έξοδος με τη σύζυγό του Ροδάνθη
14|02|2024 12:10
SHARE
ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Γιώργος Μπαμπινιώτης: Η βραδινή έξοδος με τη σύζυγό του Ροδάνθη -Πήγαν στην όπερα του Γιώργου Χατζηνάσιου


Μια σπάνια βραδινή έξοδος με τη σύζυγό του, Ροδάνθη, έκανε το βράδυ της Τρίτης ο ομότιμος καθηγητής Γλωσσολογίας, Γιώργος Μπαμπινιώτης.

Οι δυο τους βρέθηκαν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για να παρακολουθήσουν την πρωτότυπη όπερα «El Greco» του Γιώργου Χατζηνάσιου. Η τρίπρακτη όπερα αφηγείται την πορεία του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, ο οποίος ξεκινά από την Κρήτη, διαβαίνει την Ιταλία και καταλήγει στην Ισπανία. Στο ταξίδι του αυτό, ο μεγάλος έλληνας ζωγράφος αναζητά πίσω από τις μορφές τη θεία πνοή, την κρυμμένη σε κάθε ύπαρξη, που επιθυμεί να ενωθεί ξανά με τον Δημιουργό.

Το έργο δεν είναι επουδενί ένα ιστορικό ντοκιμαντέρ της ζωής του Γκρέκο. Είναι ένα έργο που πραγματεύεται την πορεία της αναζήτησης. Όχι μόνο του Γκρέκο αλλά και του κάθε καλλιτέχνη διαχρονικά. Γι’ αυτόν το λόγο, το χωροχρονικό γίγνεσθαι δεν είναι στεγανό, επιτρέποντας έτσι την «συνάντηση» του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου τόσο μ’ έναν άλλο μεγάλο Κρητικό, τον Νίκο Καζαντζάκη, όσο και με το όραμα του μυθικού Ικάρου ως προσωποποίηση της αναζήτησης της ελευθερίας και του εσωτερικού φωτός.

Η βραδινή έξοδος του Γιώργου Μπαμπινιώτη με τη σύζυγό του

Ο Γιώργος Μπαμπινιώτης και η σύζυγός του έχουν συμπληρώσει 59 χρόνια γάμου και σπάνια κάνουν δημόσιες εμφανίσεις. Έχουν δύο παιδιά, τον Δημήτρη και την Φλωρίτα και τρεις εγγονές, την Αθηνά, την Ροδάνθη και την Δήμητρα.

SHARE