μοναχή Αντρέ
Φωτογραφία: AP Images
COVID-FREE

Ο γηραιότερος άνθρωπος στην Ευρώπη, η Γαλλίδα μοναχή Αντρέ, νίκησε τον κορωνοϊό και θα γιορτάσει τα 117α γενέθλιά της


Ο γηραιότερος άνθρωπος στην Ευρώπη, η Γαλλίδα μοναχή Αντρέ, κατάφερε να νικήσει τον κορωνοϊό και να γιορτάσει τα 117α γενέθλιά της.

Η αδελφή Αντρέ, που γεννήθηκε με το όνομα Λουσίλ Ραντόν το 1904, βγήκε θετική στον κορωνοϊό τον περασμένο μήνα στο γηροκομείο Sainte-Catherine Labouré, όπου μένει, κοντά στην πόλη Τουλόν.

Από τους 88 ηλικιωμένους, οι 83 κόλλησαν τον ιό και 10 από αυτούς έφυγαν από τη ζωή.

Η μοναχή, που κλείνει τα 117 την Πέμπτη, ήταν ασυμπτωματική αλλά έμενε σε καραντίνα στο δωμάτιό της. Για το μόνο που παραπονέθηκε ήταν ότι ένιωθε μοναξιά.

Μάλιστα, η ίδια δήλωσε ότι δεν φοβήθηκε καθόλου τον ιό, αλλά πιο πολύ για τους άλλους ηλικιωμένους ενοίκους αλλά και για το αν θα αλλάξει η ρουτίνα της.

«Δεν φοβήθηκα γιατί δεν φοβάμαι να πεθάνω. Είμαι χαρούμενη που είμαι εδώ, αλλά θα ήθελα να ήμουν κάπου αλλού, με τον αδελφό μου και τους παππούδες μου», είπε η ίδια στην γαλλική τηλεόραση.

Η αδελφή Αντρέ θα γιορτάσει τα γενέθλιά της με λιγότερα άτομα από ό,τι συνήθως. Στάθηκε όμως πολύ τυχερή.

Η μοναχή είναι τυφλή και βρίσκεται σε αναπηρικό καροτσάκι ενώ εργαζόταν ως παιδαγωγός μέχρι που μπήκε σε μονή το 1944, σε ηλικία 40 ετών. Είναι ο δεύτερος γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο και ο πρώτος στην Ευρώπη.

Η ίδια λέει ότι δεν ξέρει πώς έζησε τόσο πολύ. «Δεν ξέρω ποιο είναι το μυστικό. Μόνο ο θεός μπορεί να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα».

SHARE