Φωτογραφία: BBC1
Φωτογραφία: BBC1
06|10|2022 12:00
SHARE
FROZEN PLANET

Το gay ζευγάρι άλμπατρος που συγκίνησε τους τηλεθεατές του BBC


Η εκπληκτική σειρά « Frozen Planet» του Sir David Attenborough επέστρεψε στο BBC One το βράδυ της Κυριακής, με το πρώτο επεισόδιο να λαμβάνει χώρα στα παγωμένα νερά της Ανταρκτικής.

Το επεισόδιο περιέγραφε λεπτομερώς πώς εκτυλίσσονται οι τελετουργίες ζευγαρώματος των άλμπατρος, αφού ένα θηλυκό θαλασσοπούλι τράβηξε το βλέμμα ενός αρσενικού θαυμαστή.

Μια σκηνή έδειξε πώς ένα 14χρονο αρσενικό, αρκετά ώριμο πλέον για να επιλέξει σύντροφο, πραγματοποίησε ένα περίτεχνο τελετουργικό ερωτοτροπίας, που περιελάμβανε ένα νεύμα προς τον ουρανό, ένα διπλό κούνημα του κεφαλιού και συγχρονισμένο άνοιγμα των φτερών.

Ωστόσο, οι προσπάθειές του να ζευγαρώσει με το θηλυκό σαμποταρίστηκαν όταν κάποια άλλα αρσενικά πλησίασαν αρχίζοντας να τεντώνουν τα φτερά τους για να δουν ποιανού είναι μεγαλύτερα - όπως σημειώνει ο σερ Ντέιβιντ, όσο μεγαλύτερο είναι το άνοιγμα, τόσο πιο ελκυστικά θα φαίνονται.

Το θηλυκό άλμπατρος, τρομαγμένο από όλους τους διεκδικητές του, πέταξε στον ουρανό αφήνοντας τον έφηβο μνηστήρα απογοητευμένο.

Ωστόσο, το ηθικό του αναπτερώθηκε σύντομα όταν ένα άλλο αρσενικό τον προσέγγισε φλερτάροντάς τον. «Αυτός θα μπορούσε να είναι ο σύντροφος με τον οποίο θα μοιραστεί το υπόλοιπο της ζωής του», αφηγείται ο Sir David, σημειώνοντας ότι τα άλμπατρος μπορούν να παραμείνουν δεσμευμένα για έως και 50 χρόνια.

Ο διάσημος περιβαλλοντολόγος εξήγησε ότι οι σχέσεις μεταξύ αλμπατρός του ίδιου φύλου γίνονται «όλο και πιο συχνές», καθώς σήμερα υπάρχουν τρεις φορές περισσότερα αρσενικά από θηλυκά. «Τα θηλυκά άλμπατρος μειώνονται τώρα με ταχείς ρυθμούς», είπε.

«Μια τέτοια ομόφυλη σχέση μπορεί να μην αποφέρει κάποιο πλεονέκτημα επιβίωσης, αλλά είναι προφανώς προτιμότερη από μια μοναχική ζωή.»

Οι τηλεθεατές φαίνεται να «έλιωσαν» με τις συγκινητικές σκηνές, ενώ ένας έγραψε στο Twitter: «Αυτά τα χαριτωμένα μικρά γκέι άλμπατρος" στο #FrozenPlanetII μου έφτιαξαν το βράδυ της Κυριακής. #loveislove (#ηαγάπηείναιαγάπη) ακόμα και στον κόσμο των θαλασσοπουλιών».

Δείτε το αξιαγάπητο βίντεο:

SHARE