έργο τέχνης με μορφή αιδοίου
Facebook/Juliana Notari
DIVA

Diva: Το τσιμεντένιο γλυπτό με τη μορφή ενός κόκκινου αιδοίου που προκάλεσε αντιδράσεις στη συντηρητική Βραζιλία


Ένα έργο τέχνης από ενισχυμένο τσιμέντο έχει προκαλέσει αντιδράσεις στη Βραζιλία του Μπολσονάρου με τους ακροδεξιούς υποστηρικτές του να συγκρούονται με αριστερούς υποστηρικτές του installation.

Το χειροποίητο γλυπτό που ονομάστηκε «Diva», έχει τη μορφή ενός αιδοίου και αποκαλύφθηκε από την visual artist Juliana Notari σε ένα πάρκο στο Pernambuco.

Με ένα post στο Facebook, η καλλιτέχνις δήλωσε ότι η αναπαράσταση ενός αιδοίου με κόκκινο χρώμα είχε σκοπό να «εξετάσει τη σχέση ανάμεσα στη φύση και την κουλτούρα στην φαλλοκρατική και ανθρωποκεντρική δυτική κοινωνία και να προκαλέσει ένα debate για τον προβληματισμό του γένους».

Το έργο της αποτελεί μια αναφορά στο όλο και αυξανόμενο μισαλλόδοξο κλίμα που επικρατεί στη Βραζιλία του Ζαϊχ Μπολσονάρου.

Το έργο θεωρήθηκε άσεμνο και προκλητικό κυρίως από υποστηρικτές του Βραζιλιάνου προέδρου.

Οι λάτρεις της τέχνης, αντίθετα, ανταποκρίθηκαν θετικά στο γλυπτό της Notari, που χρειάστηκε 11 μήνες για να κατασκευαστεί και έχει 33 μέτρα βάθος.

έργο τέχνης
Facebook/Juliana Notari

Καλλιτέχνες από τη Βραζιλία δήλωσαν ότι η χώρα χρειαζόταν ένα τέτοιο έργο που αποθεώνει τον φεμινισμό ενώ αποτελεί καθρέφτη της συντηρητικής κοινωνίας.

έργο τέχνης
Facebook/Juliana Notari

Ο Μπολσονάρου είχε εναντιωθεί σε πολλούς καλλιτέχνες που ήταν αντίθετοι με την πολιτική του, χαρακτηρίζοντας την τέχνη τους «κομμουνιστικά σκουπίδια».

SHARE