Η Υβόννη Μπόσνιακ κρατάει μια πίτσα
Το αγαπημένο φαγητό της Υβόννης Μπόσνιακ/Φωτογραφία: instagram
12|05|2020 13:50
SHARE
ΣΥΝΤΑΓΗ

Φλαμκούχεν: Η λεπτή και τραγανή γερμανική πίτσα της Υβόννης Μπόσνιακ είναι λαχταριστή -Γίνεται σε 20 λεπτά


Η Υβόννη Μπόσνιακ αποφάσισε να δημιουργήσει το δικό της κανάλι στο Youtube και από εδώ και στο εξής εκεί θα μοιράζεται με τους χρήστες του διαδικτύου τις αγαπημένες της συνταγές.

Η Υβόννη Μπόσνιακ εκτός από σχεδιάστρια μόδας, αγαπάει την μαγειρική και κατά τη διάρκεια της καραντίνας μάς χάρισε τις πιο λαχταριστές και νόστιμες συνταγές της, οι οποίες ήταν εύκολες και ενθουσίασαν τους followers της.

Ετσι, τόλμησε να δημιουργήσει το δικό της κανάλι στο Youtube, το οποίο θα βρεις ως «Yvonini’s Kitchen Stories». Η πρώτη της συνταγή είναι από την Γερμανία και λέγεται Flammkuchen. Μοιάζει πολύ με την πίτσα και γίνεται σε μόνο 20 λεπτά! 

Υλικά

Για την ζύμη θα χρειαστούμε:

250 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

125 γραμ. νερό

1 κ/γ αλάτι

2 κ/σ ελαιόλαδο

Για το topping του flammkuchen χρειαζόμαστε:

2 κρεμμύδια μεσαία

100 γραμ. σαλάμι ή μπέικον

300 γραμ. τυρί κρέμα

1 κ/γ αλάτι

1 κ/γ πιπέρι

Ανάβουμε το φούρνο στην πιο υψηλή θερμοκρασία που έχει πάνω κάτω. (250-275 ανάλογα με το φούρνο σας). Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια μας σε λεπτές ροδέλες.Τα βάζουμε σε ένα μπολ, ρίχνουμε 150 ml νερό και το βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό. Κόβουμε σε κυβάκια το σαλάμι.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα μαζί με το αλάτι και το πιπέρι. Για την ζύμη θα βάλουμε όλα τα υλικά μας σε ένα μπολ. Μόλις ομοιογενοποιηθούν όλα τα υλικά, συνεχίζουμε να τη ζυμώνουμε για περίπου πέντε λεπτάκια μέχρι να έχουμε μία ελαστική ζύμη. Με ένα πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη μας πάνω στον πάγκο. Όταν έχουμε κάνει το σχήμα μας το βάζουμε πάνω σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.

Την ανοίγουμε λίγο ακόμη με τα χέρια μας έτσι ώστε να απλωθεί όμορφα στο ταψί μας. Αλείφουμε ομοιόμορφα το μείγμα με το τυρί κρέμα, το αλάτι και το πιπέρι. Πάνω στην κρέμα θα βάλουμε τα κρεμμύδια μας και το σαλάμι. Στην κάτω κάτω θέση του φούρνου ψήνουμε για περίπου 7 με 10 λεπτά. Όταν πάρει ένα ωραίο χρώμα από πάνω, παίρνουμε το flammkuchen και το ρίχνουμε στον πάτο του φούρνου, να ψηθεί από κάτω για 45 δευτερόλεπτα.





SHARE