Η Lucy Beal Lott
Φωτογραφία: Instagram/lindablacker
LUCY

Γυναίκα με σπάνια δερματική πάθηση φωτογραφίζεται ως άλλη Περσεφόνη και εντυπωσιάζει


Η Lucy Beal Lott γεννήθηκε με μια σπάνια δερματική πάθηση που ονομάζεται «Αυτοσωματική υπολειπόμενη πομφολυγώδης επιδερμόλυση» (Recessive Dystrophic Epidermolysis Bullosa -RDEB).

Πρόκειται για μια σπάνια, γενετική, δερματολογική ασθένεια που χαρακτηρίζεται από φυσαλίδες (πομφόλυγες) του δέρματος και των βλεννογόνων, ως αποτέλεσμα της επαφής, οι οποίες επουλώνονται με ουλές, σύμφωνα με το intergenetics.eu.

Αυτό σημαίνει ότι το δέρμα της μπορεί να σκιστεί και να βγάλει φουσκάλες ακόμη και με το πιο απλό άγγιγμα με αποτέλεσμα συχνά να επιδένει τις πληγές της, όπως αναφέρει η ίδια στο BBC.

Δεν υπάρχει θεραπεία και συχνά προκαλεί θάνατο ενώ το προσδόκιμο ζωής είναι τα 30 χρόνια.

Η Lucy είναι μια 20αρα από το Τέξας που σπουδάζει στη Σκωτία και αντιμετωπίζει την πάθησή της με θετική στάση και προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο, ενημερώνοντάς τον. Τελείωσε το πρώτο της βιβλίο ενώ μιλά για τη ζωή με αυτήν την σπάνια και συχνά θανατηφόρα δερματική πάθηση.

Έχει αποφασίσει να ζει κάθε στιγμή της ζωής της και μοιράζεται φωτογραφίες από την καθημερινότητά της με τους χιλιάδες followers της.

Lucy Beal Lott
Φωτογραφία: Instagram/lindablacker

Πριν λίγες ημέρες, φωτογραφήθηκε από την διάσημη φωτογράφο Linda Blacker ως άλλη Περσεφόνη.

Φωτογραφήθηκε με λευκά εσώρουχα και λουλούδια στα μακριά, μαύρα μαλλιά της, περιτριγυρισμένη από πεταλούδες, μεταξύ ουρανού και γης. Άλλωστε το ευαίσθητο δέρμα της ονομάζεται και «butterfly skin», καθώς είναι εύθραυστο όπως τα φτερά μιας πεταλούδας.

Lucy Beal Lott
Φωτογραφία: Instagram/lindablacker

Οι συγκλονιστικές φωτογραφίες της αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει ένα πρότυπο ομορφιάς αλλά η ομορφιά πηγάζει από μέσα μας.

Lucy Beal Lott
Φωτογραφία: Instagram/lindablacker
SHARE