Μια γυναίκα με παραπάνω κιλά φοράει φούστα και ασορτί πανωφόρι
H Mollie Quirk γράφει για τα επικριτικά σχόλια που δέχεται καθημερινά/Φωτογραφία: molliemunroquirk/instagram
ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΞΗΓΕΙ

«H παχυσαρκία δεν είναι δείγμα υγείας»: Τα επικριτικά σχόλια που δέχεται μια plus size influencer στα social media


Η εικόνα είναι η απόλυτη προτεραιότητα στον κόσμο των social media.

«Ζούμε σε ένα κόσμο που οι γυναίκες κρίνονται από την εμφάνισή τους. Για τις γυναίκες με παραπανίσια κιλά τα πράγματα είναι ακόμα πιο ζόρικα καθώς είτε αποθεώνονται, είτε απορρίπτονται. Δεν υπάρχει τίποτα ενδιάμεσο, μόνο τα δύο άκρα» γράφει η fashion blogger και αρθρογράφος Mollie Quirk, η οποία αντιμετωπίζει σε καθημερινή βάση επικριτικά και προσβλητικά σχόλια για την εμφάνισή της από χρήστες του Instagram και του Facebook.

H Mollie αναφέρει ότι υπάρχει μεγάλη πίεση και σκληρή κριτική όσον αφορά την εξωτερική εμφάνιση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σε αντίθεση με την πραγματική ζωή όπου ελάχιστοι τολμούν να πουν κάτι προσβλητικό σε μια γυναίκα με παραπάνω κιλά. «Οταν βγαίνω έξω στο δρόμο σπάνια θα συναντήσω έναν άγνωστο που θα μου πει κατάματα ότι είμαι άσχημη ή ότι πρέπει να χάσω κιλά, ενώ στο διαδίκτυο τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Ο καθένας σου λέει ό,τι θέλει χωρίς κανένα δισταγμό».

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύει η Mollie στο προφίλ της στο Instagram αποσπούν πολλά θετικά σχόλια από γυναίκες που έχουν παρόμοιο σωματότυπο με εκείνη, σε αντίθεση με τους άνδρες, οι οποίοι ως επί το πλείστον είναι προσβλητικοί και κάνουν σεξιστικά σχόλια.

«Κάθε μέρα λαμβάνω μηνύματα στο inbox του Instagram, όπου μου γράφουν σκληρά λόγια, συμβουλές για να αδυνατίσω, γυμνές φωτογραφίες ανδρών ακόμη και σχόλια φετιχικού χαρακτήρα» σημειώνει η Mollie στο άρθρο της που δημοσιεύτηκε στο Stylist magazine και δίνει ένα παράδειγμα ότι πριν από λίγο καιρό ένας άνδρας τής έγραψε σε μήνυμα ότι η παχυσαρκία δεν είναι δείγμα υγείας και ότι δεν είναι αισθητικά ευχάριστη.

Η Mollie εξηγεί ότι μια ανάλογη συμπεριφορά δέχτηκε και όταν πήγαινε σχολείο. Οι συμμαθητές της την κορόιδευαν, την αποκαλούσαν με προσβλητικά υποκοριστικά και της έκαναν bullying για το σώμα της.

«Το βάρος δεν καθορίζει την αξίας μας. Και φέτος αν πάρετε κιλά λόγω του εγκλεισμού στο σπίτι μην είστε αυστηροί με τον εαυτό σας» συμβουλεύει η Molly.

«Oταν άρχισα να ποστάρω φωτογραφίες στο Instagram, ήξερα ότι θα αντιμετωπίσω και κάποιους κακοπροαίρετους Τα θετικά σχόλια που λαμβάνω από τις γυναίκες είναι πιο σημαντικά από τα σκληρά λόγια κάποιων. Για ένα πράγμα, όμως, δεν ήμουν προετοιμασμένη: για την σεξιστική συμπεριφορά που αντιμετωπίζω σε καθημερινή βάση» καταλήγει.

Η Mollie πολλές φορές έχει φτάσει στο σημείο να διαγράψει φωτογραφία της από κάποια αρνητικά σχόλια που έχει δεχτεί, αλλά πάντα τα θετικά σχόλια υπερνικούν και τελικά δεν το κάνει.

SHARE