Σταμάτης Κραουνάκης
Σταμάτης Κραουνάκης/Φωτογραφία: NDP photo agency
Ο ΤΙΓΡΗΣ

H αδελφή του Σταμάτη Κραουνάκη στην παρουσίαση του νέου του άλμπουμ


Ο Σταμάτης Κραουνάκης παρουσίασε το νέο του album «Ο τίγρης» και ο φωτογραφικός φακός του NDP εντόπισε την αδελφή του, Δέσποινα.

Ο Σταμάτης Κρανουνάκης έχει δύο αδελφές, την Δέσποινα και την Ιωάννα. Η μικρότερη αδελφή του, Δέσποινα, ήταν στην παρουσίαση του νέο του album «Ο Tίγρης».

Ο Σταμάτης Κραουνάκης έχει σημειώσει μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στο Bovary.gr: «Αν είναι κάτι να διαλέξω από την παιδική μου ηλικία, είναι η μυρωδιά του ξύλου του πιάνου. Τότε που ήρθε στο σπίτι το πιάνο. Ημουν δεκάχρονος. Ηταν μεταχειρισμένο. Τα έφερνε τότε ο Νικοτιάν και τα μετασκεύαζε από πιανόλες σε πιάνα κανονικά. Μπήκε στο σαλόνι πάνω στο μπλε ποσειδώνιο χαλί. Θυμάμαι τα κιτρινισμένα πλήκτρα, ειδικά στις δύο μεσαίες οκτάβες, από τη χρήση και τη μυρωδιά του ξύλου. Ακόμα και τώρα που παίζω καμιά φορά στα πιάνα των συναυλιών, την ώρα που κάθομαι στο κλαβιέ, πάντα μου΄ρχεται αυτή η μυρωδιά. Το είχαμε ζητήσει, η αδελφή μου κι εγώ».

«Μεγάλωσα στην Καλλιθέα. Ερχόταν δασκάλα σπίτι για το πιάνο. Με τα χρόνια, αυτόματα όμως, ήξερα τι θα γίνω. Αρχισα να κάνω δικούς μου συνδυασμούς στη μουσική, χωρίς να το καταλαβαίνω στην αρχή. Είχα, από τη μικρή μου εφηβεία, έναν καθρέφτη να ζηλέψω, που ήταν ο Χατζιδάκις. Η πρώτη μου ζήλεια, ήταν ο Χατζιδάκις και το θέατρο. Εκείνος με τη μουσική του με «πήγε» στο Θέατρο Τέχνης, όταν διάβαζα πάνω στους δίσκους του ότι αυτό είναι για το θέατρο» έχει συμπληρώσει στην ίδια συνέντευξη.

Στα δεξιά της φωτογραφίας η Δέσποινα Κραουνάκη/Φωτογραφία: NDP photo agency

Η αδελφή του Σταμάτη Κραουνάκη, Δέσποινα, είχε μιλήσει στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου «Ενώπιος ενωπίω» και είχε πει μεταξύ άλλων: «Ο Σταμάτης εκτός από αδελφός, στάθηκε και σαν πατέρας για μένα. Ηταν υπερπροστατευτικός και συνεχίζει να είναι ακόμα και σήμερα. Θυμάμαι τον Σταμάτη από έφηβο να είναι στο πιάνο. Θυμάμαι πολύ έντονα να με βάζει να τραγουδάω τα πρώτα του τραγούδια. Η μητέρα μου φώναζε γιατί φοβόταν ότι θα με κάνει τραγουδίστρια. Οταν ο Σταμάτης δεν πέρασε στη Νομική, αλλά στην Πάντειο, τότε η μητέρα μας του έσπασε το πιάνο με την καρέκλα. Σήμερα είναι μια ευτυχισμένη ηλικιωμένη μητέρα. Ο Σταμάτης είναι πολεμιστής, επαναστάτης και μαχητής της καθημερινής ζωής».

SHARE