Αλίκη Βουγιουκλάκη και Δημήτρης Παπαμιχαήλ
Αλίκη Βουγιουκλάκη και Δημήτρης Παπαμιχαήλ/Φωτογραφία: Finos Film
INSTAGRAM

H Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ στα γυρίσματα της τελευταίας τους κοινής ταινίας


Μια φωτογραφία της Αλίκης Βουγιουκλάκη με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ ανέβηκε στο Instagram από τον γιο τους, Γιάννη Παπαμιχαήλ, ο οποίος διαχειρίζεται τους λογαριασμούς τους στα social media.

Ο Γιάννης Παπαμιχαήλ, μέσα από τον λογαριασμό που έχει δημιουργήσει προς τιμήν της μητέρας του στο Instagram, μοιράζεται συχνά σπάνιες φωτογραφίες της αξέχαστης Αλίκης. Αυτή τη φορά, μοιράστηκε μια ασπρόμαυρη φωτογραφία των γονιών του μαζί με τον Νίκο Φώσκολο από το 1970.

«Η Αλίκη με τον Παπαμιχαήλ και τον Φώσκολο στην Κύπρο όπου βρισκόταν για τα γυρίσματα της ταινίας «Υπολοχαγός Νατάσα» το 1970» σημειώθηκε χαρακτηριστικά στη λεζάντα της φωτογραφίας.

Πρόκειται για την τελευταία κοινή ταινία της Αλίκης Βουγιουκλάκη με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ. Μάλιστα, όπως διαβάζουμε στο σάιτ της Φίνος Φιλμ, όταν προτάθηκε στον Νίκο Φώσκολο να γυρίσει μια ταινία με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, εκείνος αρχικά αρνήθηκε γιατί οι ταινίες του Φώσκολου ήταν συνήθως "αντρικές". Μετά από συζήτησή τους, όμως, συμφώνησαν και το αποτέλεσμα ήταν μοναδικό.

Δείτε εδώ τη φωτογραφία:

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ταινία «Υπολοχαγός Νατάσα» ήρθε πρώτη σε εισπράξεις ανάμεσα σε 87 ελληνικές παραγωγές, αποτελώντας την πιο εμπορική ταινία στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου με 751,117 εισιτήρια σε πρώτη προβολή.

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες παραγωγές της Finos Film, αφού τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιηθήκαν σε Ελλάδα, Κύπρο και Γερμανία.

Η ταινία προβλήθηκε και στο εξωτερικό με μεγάλη επιτυχία. Μάλιστα, η προβολή της στο αγγλικό κανάλι BBC2 το 1980, έπεισε τους παραγωγούς του μιούζικαλ «Εβίτα» να παραχωρήσουν τα πνευματικά δικαιώματα στην Αλίκη για να το ανεβάσει στην Ελλάδα.

SHARE