Αλίκη Βουγιουκλάκη/
Αλίκη Βουγιουκλάκη/Φωτογραφία: Finos Film
FLASHBACK

H Aλίκη Βουγιουκλάκη με αγορέ ξανθά μαλλιά, δίπλα στον Τρύφωνα Σαμαρά -Η φωτό πριν από 28 χρόνια


Η Αλίκη Βουγιουκλάκη ήταν μία ηθοποιός είδωλο και αντιπροσωπεύει καλύτερα από κάθε άλλον ηθοποιό την «χρυσή εποχή» του ελληνικού κινηματογράφου.

Η σχέση του κοινού με τη Αλίκη Βουγιουκλάκη ξέφυγε από τη σφαίρα του καλλιτεχνικού θαυμασμού και απέκτησε πολύ πιο οικεία κι ανθρώπινα χαρακτηριστικά. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, που ο κόσμος την αποκαλούσε - και συνεχίζει να την αποκαλεί - με το μικρό της όνομα.

Ο Instagram λογαριασμός Greek Vintage Culture, που αναρτά σε τακτική βάση εικόνες από έντυπα και φωτογραφίες των δεκαετιών 70s, 80s, 90s και 00s, ανέβασε μια φωτογραφία της Αλίκης Βουγιουκλάκη με κοντά ξανθά μαλλιά.

Η φωτογραφία είναι σκαναρισμένη από το περιοδικό «TV Ζάπινγκ» και είναι από το 1993. Δίπλα στην Αλίκη Βουγιουκλάκη, είναι ο κομμωτής Τρύφωνας Σαμαράς, ο οποίος επιμελήθηκε τα μαλλιά της μεγάλης σταρ.

Στη λεζάντα της φωτογραφίας διαβάζουμε: «Μοναδικό και σπάνιο στιγμιότυπο! Ο εθνικός μας κομμωτής Τρύφωνας Σαμαράς δίπλα στην Αλίκη Βουγιουκλάκη φυσικά της επιμελήθηκε το χτένισμα σε μια πραγματικά εθνική μεταμόρφωση!».

Δείτε το ποστ:

Σημειώνουμε ότι την εποχή εκείνη η Αλίκη Βουγιουκλάκη πρωταγωνιστούσε στην παράσταση «Ωραία μου κυρία», τη σεζόν 1993 – 94, και έγινε ξανά Ελίζα, 35 χρόνια μετά την πρώτη της επιτυχία. Είναι το προτελευταίο έργο που ανέβασε η Αλίκη Βουγιουκλάκη στο θέατρο Αλίκη, πριν την «Μελωδία της Ευτυχίας».

Η «Ωραία μου κυρία» είναι και το έργο που αποτελεί σημείο αναφοράς στην καριέρα της εθνικής μας σταρ.

SHARE