Αλίκη Βουγιουκλάκη
Αλίκη Βουγιουκλάκη /Φωτογραφία: ΝDP photo agency
FLASHBACK

H Αλίκη Βουγιουκλάκη με τον Κάρολο Κουν -Μια τρυφερή στιγμή ανάμεσα σε δυο φαινομενικά άκρα του ελληνικού θεάτρου


Ενα σπάνιο κλικ της Αλίκης Βουγιουκλάκη με τον Κάρολο Κουν δημοσίευσε η Ελενα Μακρή Λυμπέρη στο Instagram.

Στην ασπρόμαυρη φωτογραφία βλέπουμε την αξέχαστη και λαμπερή σταρ του ελληνικού κινηματογράφου, Αλίκη Βουγιουκλάκη, να χαμογελάει και να κοιτάζει τον Κάρολο Κουν, ο οποίος της κρατάει με τρυφερότητα το κεφάλι της.

Στη λεζάντα της φωτογραφίας αναφέρεται: «Μια ιδιαίτερα τρυφερή στιγμή ανάμεσα σε δυο φαινομενικά άκρα του ελληνικού θεάτρου, την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Κάρολο Κουν. Η Αλίκη δεν συνεργάστηκε ποτέ με τον Κουν- ήταν άλλωστε μαθήτρια του Εθνικού και ο Κουν στο Θέατρο Τέχνης δεν σκηνοθέτησε ποτέ παράσταση με ηθοποιούς που δεν είχαν υπάρξει μαθητές του».

Σημειώνουμε επίσης πως ο Κάρολος Κουν δεν επέτρεπε στους μαθητές του να παίξουν σε ταινίες. Η ηθοποιός Μαρία Κωνσταντάρου, η οποία τελείωσε την σχολή του Κουν έχει σημειώσει σε συνέντευξή της: «Εγώ προσωπικά δεν έχω κάνει πολύ κινηματογράφο, γιατί ο Κάρολος Κουν τότε δεν μας άφηνε να πάρουμε μέρος σε ταινίες. Πήρα μέρος σε δυο ταινίες με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, το «Αχ! Αυτή η γυναίκα μου» και το «Η Μαρία της σιωπής» και μετά έκανα ξένες ταινίες».

Δείτε εδώ το σπάνιο κλικ:

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα από αστική οικογένεια. Η μητέρα της προέρχονταν από το γένος του παλιού πρωθυπουργού, Αλέξανδρου Κουμουνδούρου, ενώ τον πατέρα της τον έχασε σε μικρή ηλικία.

Το 1952, πέρασε στη Δραματική Σχολή Εθνικού Θεάτρου και μόλις στο δεύτερο χρόνο φοίτησής της, συμμετείχε στη θεατρική παράσταση «Κατά Φαντασία Ασθενή» του Μολιέρου. Πριν ακόμη τελειώσει τη σχολή, έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο στην ταινία «Το Ποντικάκι» (1954).

Ακολούθησαν έντεκα ακόμα ταινίες και συνεργασίες με κορυφαίους θεατρικούς θιάσους, μέχρι να γνωρίσει τον Φιλοποίμενα Φίνο, το 1958. Μια γνωριμία, που άλλαξε τα δεδομένα του ελληνικού κινηματογράφου και σηματοδότησε μια ολόκληρη εποχή.

SHARE